Izbūvēts reģionālā daudzfunkcionālā centra Rēzeknē ēkas korpuss

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauris Nagliņš/LETA

Ir pabeigti reģionālās daudzfunkcionālās koncertzāles Rēzeknē ēkas korpusa būvdarbi un noslēgumam tuvojas arī jumta seguma, kā arī fasāžu izbūve. Tuvākajā laikā sāksies centra iekšējās apdares darbi, kā arī akustisko paneļu uzstādīšana. Daudzfunkcionālās kultūras būves izveidi plānots pabeigt līdz šā gada beigām, stāsta Rēzeknes domes īstenotā un ERAF, kā arī valsts līdzfinansētā projekta «Austrumlatvijas reģionālā daudzfunkcionālā centra Rēzeknē» vadītāja Inese Haite.

Ir pilnībā izbūvēti centra ārējie inženiertīkli, uzsākts darbs pie teritorijas labiekārtošanas, kas visupirms paredz pievedceļu un gājēju celiņu ierīkošanu. Pagaidām ēkas iekšsienas veido bieza betona kārta, taču turpmākajos mēnešos uzņēmuma «Arčers» būvniekiem jāgādā par kvalitatīvas akustikas nodrošināšanu. Tikmēr Vācijā jau izgatavo centra transformējamās grīdas, bet Beļģijā top krēsli abām centra koncertzālēm, kurās ir attiecīgi 250 un 1000 sēdvietas.

«Rēzekne faktiski būvē pirmo koncertzāli Latvijā, kas ir sarežģīts darbs, jo jānodrošina arī augstas kvalitātes akustika. Tāpēc gan projekta izstrādes gaitā, gan arī tā īstenošanā projekta autori – SIA «Vizuālās modelēšanas studija», sadarbojas ar skandināvu akustikas profesionāļiem. Šo jautājumu stingri uzrauga arī pasūtītājs,» stāsta pašvaldības uzņēmuma «Austrumlatvijas koncertzāle» vadītāja Diāna Zirniņa.

«Līdztekus jautājumiem par koncertu un pasākumu klāstu jaunajā centrā, ne mazāk svarīgi ir saimnieciska rakstura jautājumi, ēkas uzturēšana, komunālo un mākslinieciskās darbības izdevumu segšana, telpu noslodzes plānošana, kā arī nomas līgumu slēgšana kafejnīcai-restorānam, kino utt.», stāsta D.Zirniņa. Viņa cer, ka veiksmīgi turpināsies ar Kultūras ministriju uzsāktās pārrunas, kas ļautu piesaistīt papildus resursus profesionālo māksliniecisko programmu nodrošināšanai reģionālajā koncertzālē.

Pašvaldības izveidotais uzņēmums vasarā plāno uzsākt personāla atlasi. Nepieciešami gan administrācijas darbinieki – pasākumu producents, mārketinga speciālists, grāmatvedis, gan arī tehniskie darbinieki, t.sk. gaismas un skaņas operatori.

Centra būvniecību veic konkursā kārtībā izraudzītais uzņēmums «Arčers», līguma summa ir 10,5 miljoni latu. Ēkas arhitekti ir SIA «Vizuālās modelēšanas studijas». 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu