22.jūnijā Pasaku mājā notiks «Atvērtā koda pilskalnu līgas» ielīgošana

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

22. jūnijā pl. 18.18.arī Pasaku mājā «Undīne» notiks «Atvērtā koda pilskalnu līgas» ielīgošana saskaņā ar senajām un mazliet arī Pasaku mājai raksturīgajām avangarda folkloras tradīcijām. Gatavosim, rotāsim, dziedāsim, dejosim, riposim, peldēsim,...

Visi mūsu senā Saules kalendāra svētki ir cilvēku kolektīvās dvēseles, dabas un Dieva vienotības svētki. Vasaras saulgriežu laikā Latvijā ir tik jauki kā nekur citur pasaulē.

Ir laba sajūta, ka pats Dievs mūs aicina iziet ārā no savu dzīvokļu kaktiem un pagalmu stūriem, sanākt visiem kopā un iedegt uguni tuvākajā pakalnā, tornī vai klajumā, lai arī tie, kuri vēl tikai domā, skatās, vēro, var pievienoties mums un debesīm, kas šai brīdī ir tik siltas gaišas un draudzīgas, kā senas teikas par dvēselēm no citas pasaules, kuras vasaras saulgriežos vēlas iepazīties ar cilvēkiem, lai reiz ierastos pie katra no mums kā bērni. Ikdienā mums kaut kā nepietiek laika citam citu iepazīt, kur nu vēl nedzimušo dvēseļu pastiepto roku - sudrabaini caurspīdīgo pavedienu - saskatīt. Un, ja ir tā, kā ir, tad arī bērnu balsis un smiekli var aiziet citas pasaules vējiem.

Lai ieraudzītu »papardes ziedu», sekundei ir nepasakāmi liela vērtība, bet riņķa dancī ap ražošanas, patērēšanas un birokrātijas centriem kā melnā atvarā aiziet laikmeti, un tikai retajam veiksminiekam izdodas atrast To, ko mēs patiesībā meklējam.

Pirms apmēram 2000 gadiem dzīvoja kāds labs un gudrs vīrs, kuram ļoti patika latviešu tautasdziesmas un kurš ieteica meklēt patiesību savā sirdī un palīdzēt šajā dzīvības ceļā arī saviem tuvākajiem kaimiņiem no dzimtā ciema vai pilsētas guļamrajona. Lai savs kaktiņš un stūrītis nepārvērstos par aizgaldiņu vai būrīti, ir jāpasaka Saulei un savam kaimiņam: «Labrīt!» Un tad kopā ar Sauli, kaimiņu un dzimto ciematu jākļūst par asi, ap kuru griežas Visums.

Baltu tautu ass centrā bija kopīgi sēts, kopīgi pļauts, pašu spēkiem radīts pilskalns – svēta un reizē ļoti praktiska zeme. Zeme, kuru zaudējam, paturot to tikai sev. Zeme, kuru iegūstam, dalot to ar savu tuvāko. Visiem kopīga un tomēr sava. Zeme, kur atgriezties. Atgriezties, lai kļūtu par labiem un gudriem savas zemes un dvēseles saimniekiem.

Ir labi, ka šajos straujo pārmaiņu laikos esam izkopuši katrs savus individuālos talantus. Ir labi, ka esam stipri katrs atsevišķi, bet vēl stiprāki mēs esam kopā. Cilvēks ir tik stiprs, cik liela ir viņa misijas apziņa – zināt un sajust savu vietu un nozīmi kopējā gaismas aplī. Jo vairāk tādu cilvēku, kas, šajā saulgriežu aplī esot, cenšas citiem dot, nevis saņemt, jo zaļākā zemē pēc miljons gadiem līgodziesmas dziedās mūsu mazbērni.

Visa zeme, viss ūdens, visa informācija nedrīkst piederēt vienam, paša jaudīgākā datora īpašniekam, jo pats jaudīgākais dators ir Dievs un mums - Dieva bērniem ir jāapzinās savas kopā būšanas spēks.

Pār tiem, kas apzināti izvēlas brīvību, robotiem vairs nav varas. Lai mums visiem izdodas sajust brīvības radošo garšu jau šajos svētkos un kļūt par savas zemes un laika saimniekiem!

Lai katrs ugunskurs top par jaunu brīvā gara radošas sadarbības centru – «Atvērtā koda pilskalnu līgu», kurā ar radošiem talantiem, izdomu un fantāziju svētīti cilvēki, pratīs nosargāt zemi no monopola tāpat, kā to prot atvērtā koda programmas entuziasti informatīvajā telpā!

22. jūnijā pl. 18.18.arī Pasaku mājā «Undīne» notiks «Atvērtā koda pilskalnu līgas» ielīgošana saskaņā ar senajām un mazliet arī Pasaku mājai raksturīgajām avangarda folkloras tradīcijām. Gatavosim, rotāsim, dziedāsim, dejosim, riposim, peldēsim,...

Jo labāk jutīsimies un skaistāk līgosim, jo labākas, skaistākas un priekpilnākas būs šurp nākošās dvēselītes!

Papildus info: 20203120

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu