«Dzērājšoferu» vadīto un avarējušo auto vraki izraisa lielu cilvēku interesi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

«Pēc avārijas tevi nogādāja reanimācijas nodaļā ar politraumu - izmežģītu kreiso plecu, labās acs nerva bojājumu un krūšu kurvja un labās plaušas kontūziju. Zini, vispār, kas tas ir? Tagad būs iemesls painteresēties. Kas attiecas uz tavu draugu - beigts uz vietas. CSDD brīdina - no vadītāja līdz izvadītājam ir viena glāze. Nebrauc dzēris!» - ar šādiem skarbiem vārdiem un brīdinājumu beidzas viens no trijiem ceļu satiksmes negadījumu audiogidiem, kas tapis Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) kampaņas pret braukšanu reibumā «No vadītāja līdz izvadītājam ir viena glāze» ietvaros.

Jau vairākas dienas Rīgā apskatāmi trīs avarējušu vieglo auto vraki, un piezvanot uz bezmaksas tālruņa numuru, kas norādīts pie katra vraka,var noklausīties uz patiesiem notikumiem balstītu stāstu par avarējušajiem spēkratiem, dzērājšoferu izraisītajām avārijām un to sekām. Šo negadījumu rezultāti visos gadījumos bijuši letāli - bojā gājuši dzērājšoferu līdzbraucēji.

Rīgā kopumā izvietoti trīs vraki: laukumā - Brīvības bulvāra un Tērbatas ielas krustojumā, pie tirdzniecības centriem «Alfa» un «Mols». Auto vraki būs apskatāmi līdz 28.jūnijam. Līdz šim audiogida stāstu latviski, angliski un krieviski noklausījušies vairāk nekā tūkstotis cilvēku.

Ievērojams apmeklētāju skaits ir arī kampaņas interneta mājas lapaiwww.otraiespeja.lv, kurā attēlots dzērājšofera izraisīts ceļu satiksmes negadījums un apmeklētāji var virtuāli iejusties un pārdzīvot šausminošās sekas, kādas ir braukšanai apreibinošo vielu ietekmē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu