Janičenoks par atteikumu palīdzēt valstsvienībai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Basketbola kluba «VEF Rīga» spēlētājs Kristaps Janičenoks  sarunā ar «Apollo» izteicis nožēlu, ka šovasar nevar palīdzēt Latvijas izlasei Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs.

Latvijas izlase jūlijā uzsāks gatavošanos kvalifikācijas turnīram un uz izlases treniņiem ir uzaicināti 19 spēlētāji, bet Kristaps Janičenoks un Andris Biedriņš ir atteikušies šogad pārstāvēt valstsvienību, savukārt Kristapam Valteram Latvijas Basketbola savienība iepriekš piešķirto diskvalifikāciju līdz 25. septembrim atstājusi spēkā.

«Arī šogad, tāpat kā pērn ļoti vēlējos palīdzēt izlasei, taču tas nav iespējams. Iemesli? Laikā, kad izlases puiši gatavosies spēlēm, man ģimenes apstākļu dēļ ir jābūt ārzemēs. Diemžēl. Savos plānos neko vairs mainīt nevarēju, jau zināju iepriekš, ka jūlija mēnesī nevarēšu palīdzēt valstsvienībai,» saka Kristaps, kurš par šādu scenārija attīstību nav sajūsmā.

Basketbolists norāda, ka teorētiski izlasei varētu palīdzēt kvalifikācijas mačos, taču šāda rīcība nebūtu pareiza attiecībā pret izlases kandidātiem.

«Tagad trenējos olimpiskajā sporta centrā un redzu, ar kādu azartu čaļi gatavojas izlasei. Ja es pievienotos izlasei pēc treniņnometnes, tas nebūtu godīgi attiecībā pret tiem, kuri izgājuši visus sagatavošanās posmu.»

«Ar Aināru Bagatski šo situāciju pārrunāju, viņš man deva divas dienas pārdomām, bet šogad, diemžēl, nevarēšu būt kopā ar komandu. Treneris bija saprotošs, saku paldies par uzklausīšanu, bet varu teikt, ka ļoti vēlos izlasē spēlēt. Plaukstas savainojums, kurš bija sezonas otrajā pusē, manu spēlēšanu neietekmētu, tas ir sadzijis. Puišiem novēlu visu to labāko un ceru, ka viņi arī bez manis spēs labi nospēlēt,» piebilst Janičenoks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu