Pie mājām atrod sprādzienbīstamus priekšmetus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Limbažos un Saldū pie mājām ceturtdien atrasti sprādzienbīstami priekšmeti, portālu «Apollo» informēja 3. Zemessardzes novada štāba  Sabiedrisko attiecību speciāliste  Zanda Tamuļone.

Ceturtdien zemessardzes karavīru grupa devās izsaukumā uz Limbažu novada Vidrižu pagastu, kur pie mājām «Stiebriņi» tika atrasts sprādzienbīstams priekšmets – 120 milimetru artilērijas lādiņš.

Pēc tam zemessargi  devās uz Saldus novada Kursīšu pagastu, kur 400 metru no mājām «Strautiņi» tika atrasti desmit sprādzienbīstami priekšmeti.

Karavīri izraka sešas 82 milimetru mīnmetēja mīnas, divus 152 milimetru un vienu 100 milimetru artilērijas lādiņus, kā arī vienu 80 milimetru raķeti. Karavīri sprādzienbīstamos priekšmetus neitralizēja tuvējā karjerā.

Vasarā, kad aktīvi tiek veikti dažādi zemes apstrādes darbi, bieži tiek atrasti aizdomīgi priekšmeti, tāpēc Nacionālie bruņotie spēki (NBS) lūdz iedzīvotājus būt uzmanīgiem un, atrodot šādus priekšmetus, tos neaiztikt. Par tiem jāziņo tuvākajā policijas nodaļā vai pa telefonu 112. Pēc informācijas saņemšanas uz notikuma vietu dosies NMN speciālisti, kas atrastos priekšmetus neitralizēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu