Pirmo reizi 11 gados gaisa temperatūra jūnijā, visticamāk, nepārsniegs +25 grādus

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šomēnes Latvijas meteoroloģisko novērojumu stacijās nav fiksēta par +25 grādiem augstāka gaisa temperatūra, un sinoptiķu prognozes liecina, ka arī atlikušās jūnija dienas nebūs siltākas par +25 grādiem, nākamnedēļ gaidāms pat vēsāks laiks nekā šonedēļ.

Pastāv neliela iespēja, ka piektdien, 22.jūnijā, gaisa temperatūra vietām valstī, kur būs mazāk mākoņu, sasniegs +25 grādus, bet pārsvarā prognozēts apmācies un krietni vēsāks laiks. Svētkos nebūs siltāks par +22 grādiem, nākamnedēļ ciklona ietekmē gaisa temperatūra pārsvarā būs zemāka par +20 grādiem, un visās dienās iespējams lietus.

Saskaņā ar aģentūras BNS apkopotajiem Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem pēdējais jūnijs, kad gaisa temperatūra nevienā dienā nepārsniedza +25 grādus, bija 1993.gadā. Tomēr šā gada jūnijs nav starp vēsākajiem vasaras mēnešiem, kādi pieredzēti Latvijā, jo aukstas dienas bija tikai mēneša sākumā un visas dienas kopš 8.jūnija gaisa temperatūra daļā Latvijas ir paaugstinājusies virs +20 grādiem.

Pagājušā gada jūnijā augstākā gaisa temperatūra Latvijā bija +32 grādi, un virs +25 grādu atzīmes termometra stabiņš pakāpās 13 dienās, tostarp sešās dienās mēneša sākumā un jūnija pēdējā dienā gaisa temperatūra pārsniedza +30 grādu. 2011.gadā bija otrs siltākais jūnijs meteoroloģisko novērojumu vēsturē, tā vidējā gaisa temperatūra bija +17,3 grādi, savukārt vissiltākais jūnijs bija 1999.gadā.

2010.gada jūnija maksimālā gaisa temperatūra LVĢMC novērojumu tīklā bija +28,7 grādi, virs +25 grādiem gaisa temperatūra paaugstinājās astoņās dienās. 2009.gada jūnijā gaisa temperatūra pakāpās līdz +29,9 grādiem, mēnesī kopumā bija sešas dienas ar gaisa temperatūru virs +25 grādiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu