Pīrādziņi, kuri izdodas vienmēr

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifonova/LETA

Nepieciešams:

200 g sviesta
1 ēdamkarote cukura
25g rauga
šķipsniņa sāls
250 ml piena
400 g miltu
ola

Pildījumam pēc izvēles:

žāvēts speķis
sīpoli
sēnes
siers
olas/loki

Pagatavošana:

Uzsildītā pienā iejauc sāli, raugu, cukuru, izšķīdina, piemīca miltus. Mīklu labi samīca, tad iemīca istabas temperatūras sviestu, samīca un noliek aukstumā uz 30 minūtēm.

No mīklas veido pīrādziņus, ko pilda ar tradicionālo žāvēta speķa un sīpolu pildījumu vai kādu citu pildījumu pēc izvēles. No šādas mīklas var veidot arī saldās maizītes.

Pīrāgus liek uz ietaukotas plāts, pārsmērē ar olu, cep 200 grādos zeltaini brūnus.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu