Olbaltumkūka ar zemenēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Nepieciešams:

4 olu baltumi
200g cukura
1 ēdamkarote vaniļas cukura
1 tējkarote vīna etiķa
1 tējkarote kukurūzas vai kartupeļu cietes
500 ml saldā krējuma
3 ēdamkarotes cukura
zemenes

Pagatavošana:

Olbaltumus saputo ar cukuru, vaniļas cukuru un etiķi. Olbaltumiem jābūt saputotiem ļoti stingri, tad pieliek cieti. Uz cepampapīra uzzīmē apli, olbaltumu izliek apļa formā, nolīdzina. Cepeškrāsni sasilda līdz 110 grādiem. Kūkas pamatni cep stundu, tad krāsni izslēdz, durtinas nedaudz paver vaļā un ļauj kūkai atdzist. Kūkas pamatnes virsma būs saplaisājusi, vidus zefīrveidīgs. Putukrējumu saputo ar 3 ēdamkarotēm cukura. Uz kūkas pamatnes liek putukrējumu, uz tā daudz zemeņu.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu