Slavenības varētu zaudēt kopīgi samaksāto Asanža drošības naudu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kinorežisori Maikls Mūrs un Kens Loučs varētu zaudēt aptuveni 32 tūkstošus dolāru (17,8 tūkstošus latu), ko viņi iemaksāja kā tīmekļa projekta «WikiLeaks» dibinātāja Džūljena Asanža drošības naudu.

Asanžs, kurš otrdien lūdzis politisko patvērumu Ekvadoras vēstniecībā Londonā, ir pārkāpis galvojuma nosacījumus un pakļaujams arestam, trešdien pavēstīja Lielbritānijas policija.

Mūrs un Loučs bija to slavenību vidū, kas palīdzēja nomaksāt Asanža 384 tūkstošu dolāru (212,7 tūkstošu latu) lielo drošības naudu pēc viņa 2010.gada aresta Londonā.

Zviedrijā pret «WikiLeaks» dibinātāju ierosināta lieta par dzimumnoziegumiem, taču viņš raizējas, ka izdošana Zviedrijai varētu novest pie stāšanās ASV tiesas priekšā publiskotās informācijas dēļ.

Galvojumā noteikts, ka Asanžam jāuzturas konkrētā dzīvesvietā Anglijā, taču trešdien vīrietis ieradies Ekvadoras vēstniecībā Londonā, kur pieprasījis politisko patvērumu.

Aktiera Hjū Grānta bijusī mīļākā Džemaima Hāna apstiprināja, ka arī viņa iemaksājusi daļu Asanža drošības naudas. «Man šķita, ka viņš stāsies tiesas priekšā. Esmu tikpat pārsteigta, cik visi pārējie,» tvītoja biznesa magnāta Džeimsa Goldsmita meita.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu