Novērš iespējamu traģēdiju - vīrietis naktī kāpis Valmieras televīzijas tornī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Naktī uz piektdienu Valmierā aizturēti divi vīrieši, kuri ielauzās Valmieras radio un televīzijas stacijas (RTS) teritorijā. Viens no viņiem bija kāpis 204 metrus augstajā televīzijas tornī.

Kā portālu «Apollo» informēja Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) pārstāve Ilze Svikliņa, naktī uz piektdienu plkst.1.13 nostrādāja Valmieras RTS apsardzes signalizācija, kas fiksēja ielaušanos torņa teritorijā.

Notikuma vietā ieradās Valmieras RTS vadītājs, apsardze un policija, kas vīriešus aizturēja un novērsa iespējamo traģēdiju.

Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma aģentūrai LETA pastāstīja, ka aizturētie ir 1984. un 1988.gadā dzimuši Kocēnu pagasta iedzīvotāji.

Tornī kāpis jaunākais no viņiem, viņš bijis 0,8 promiļu alkohola reibumā un uzrāpies vismaz 50 metru augstumā. Paskaidrojumā vīrietis norādījis, ka tādējādi gribējis pierādīt savam paziņam, ka viņam pietiek drosmes un spēka uzkāpt televīzijas tornī.

Par notikušo noformēts administratīvā pārkāpuma protokols saskaņā ar Administratīvā pārkāpumu kodeksa 167.pantu par sīko huligānismu. Par šādu pārkāpumu vainīgajām personām paredzēts naudas sods no 50 līdz 250 latiem vai administratīvais arests uz laiku līdz 15 diennaktīm. Protokols nosūtīts izskatīšanai Valmieras rajona tiesā.

«Tikai pateicoties operatīvai LVRTC darbinieku un atbildīgo dienestu teicamai sadarbībai, novērsta iespējama nelaime, kas varēja arī nebeigties tikai ar saskarsmi ar policiju. Cilvēki neapzinās, cik bīstami ir mēģināt pieveikt augstceltnes, kurās drīkst atrasties tikai speciāli apmācīti profesionāļi. Pārgalvīgā rīcība ir bīstama ne vien augstuma un sarežģīto konstrukciju dēļ, bet arī spēcīga elektromagnētiskā lauka,» norāda VAS LVRTC valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta.

«LVRTC brīdina, ka atrašanās šādās raidītāju augstceltnēs vai to tuvumā ir bīstama! Tā ir pieļaujama vienīgi īpaši apmācītu LVRTC speciālistu pavadībā. Aicinām to strikti ievērot!» - uzsvēra Svikliņa.

LVRTC izsaka pateicību Valmieras RTS vadītājam Viktoram Mišinam, apsardzei un Valsts policijas pārstāvjiem par operatīvu rīcību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu