Igaunijas mūzikas festivālos piesakās eksotisku valstu pārstāvji, lai iegūtu Šengenas vīzas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Igaunijas mūzikas festivālos dalību pieteikušas vairākas eksotisku valstu grupas, kuru dalībnieku mērķis visdrīzāk ir iegūt Šengenas vīzas un palikt uz dzīvi Eiropā, vēsta Igaunijas raidkorporācija ERR.

Viru folkmūzikas festivāla organizētāji šogad noraidījuši kādas Nepālas grupas lūgumu uzstāties, baidoties, ka viņi vēlas tikai iegūt Šengenas vīzu.

Ar līdzīgu problēmu saskārušies arī Viljandi folkmūzikas festivāla organizētāji.

«Mēs saņemam aizdomīgas e-pasta vēstules no Āfrikas, Nepālas un citām valstīm, kas vēlas uzstāties mūsu festivālā, bet parasti mēs viņus pieklājīgi noraidām,» sacīja festivāla starptautisko attiecību pārstāve Līna Grosa, norādot, ka potenciālie festivāla dalībnieki tiek rūpīgi izvērtēti un pārbaudīta viņu biogrāfija.

Igaunijas Policijas un robežsardzes migrācijas biroja vadītājs Tomass Kūse apstiprināja, ka tādu gadījumu kļūst aizvien vairāk, kad trešo valstu pilsoņi legāli caur Igauniju iekļūst Šengenas zonā un paliek ilgāk par atļauto laiku.

«Mēs šos jautājumus esam apsprieduši ar vairāku pasākumu organizētājiem un iesakām viņiem rūpīgi pārbaudīt dalībnieku biogrāfijas, piemēram, vai grupa vispār darbojas un vai viņi ir uzstājušies kādos citos koncertos. Ja šādu informāciju neizdodas atrast, tad ir pamats aizdomām,» skaidroja Kūse.

 
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu