Valdība nākamnedēļ plāno lemt par izmaiņām Rīgas un Ventspils brīvostu valdēs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valdība nākamnedēļ plāno lemt par izmaiņām Rīgas un Ventspils brīvostu valdēs, liecina piektdien pēcpusdienā publicētā sēdes darba kārtība.

No Rīgas ostas valdes locekļa amata plānots atcelt ekonomikas ministra virzīto pārstāvi Olafu Pulku (V), viņa vietā ieceļot Ārvalstu investoru padomes Latvijā izpilddirektoru Ģirtu Greiškalnu.

Rīgas ostas valdē paredzēts nomainīt arī satiksmes ministra pārstāvi, savulaik Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deleģētā Jura Vaskāna vietā virzot Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāra vietnieci Džinetu Innusu.

Tā kā viņa ir arī valsts kapitāla daļu turētāja pārstāve VAS «Starptautiskā lidosta «Rīga»», VAS «Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs» un Rojas ostas valdes locekle, valdībai būs jālemj arī par atļauju Innusai savienot amatus.

Satiksmes ministra pārstāvi paredzēts nomainīt arī Ventspils ostas valdē. Savulaik ZZS virzītā Arta Stuckas vietā paredzēts iecelt SM valsts sekretāru Anriju Matīsu. Viņš ir arī Liepājas speciālās ekonomiskās zonas valdes loceklis, līdz ar to valdība lems, vai arī viņam ļaut savienot amatus.

Jau ziņots, ka koalīcijā bija radušās nesaskaņas par valsts pārstāvju nomaiņu Ventspils un Rīgas brīvostu valdēs.

Pēc portāla «Pietiek.com» vēstītā, Vienotība» pagājušajā nedēļā valdības sēdes priekšvakarā apturēja savu un ZZS cilvēku nomaiņu Ventspils un Rīgas brīvostu valdēs.

Ekonomikas ministrija (EM) un SM uz otrdienas Ministru kabineta sēdi bijušas sagatavojušas dokumentus kopumā trīs Ventspils un Rīgas brīvostu valžu locekļu nomaiņai, tomēr pēc «Vienotības» iniciatīvas šis jautājums kārtējo reizi atlikts.

Reformu partijas kontrolētā EM līdzšinējo ministrijas pārstāvi Pulku piedāvājusi nomainīt ar Ārvalstu investoru padomes Latvijā izpilddirektoru Ģirtu Greiškalnu. Pulka pilnvaras amatā beidzās 8.maijā.

Satiksmes ministrs Aivis Ronis iepriekš LNT raidījumam «900 sekundes» atzina, ka viņam izveidojusies laba sadarbība ar SM pārstāvjiem brīvostu valdēs. Līdz ar to, ja notiks kavēšanās ar citu ministriju pārstāvju nomaiņu, SM pārstāvji varētu saglabāt savus amatus. Viņš arī atzina, ka koalīcijā ieilgušas sarunas par valsts pārstāvju nomaiņu brīvostu valdēs. «Līdz galam nezinu iemeslu,» apgalvoja ministrs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu