Zem AB dambja izveidojušies bīstami izskalojumi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe/LETA

Daudzviet Rīgā, zem AB dambja konusu betonētās kārtas, ir izveidojušies izskalojumi, kuri jebkurā brīdī var iegrūt, tāpēc dambim steidzami nepieciešams remonts, lai novērstu draudus cilvēku drošībai, konstatējuši SIA «Rīgas tilti» speciālisti, kuri atbilstoši līgumam veic pilsētas tiltu, satiksmes pārvadu, tuneļu un nostiprināto krastmalu uzturēšanu.

Uz AB dambja nepieciešams veikt asfaltbetona seguma remontu, betona nogāzes plātnīšu atjaunošanu ar cementa javu, krasta nostiprinājuma saliekamo dzelzsbetona plātņu izgatavošanu un montāžu, šķembu piebēršanu un blīvēšanu nogāzēs, kā arī papildu stiegrojuma montāžu.

«Rīgas tilti» informē, ka remontdarbi pilnībā neuzlabos AB dambja tehnisko stāvokli, bet uz laiku padarīs cilvēku pārvietošanos pa šo dambi drošāku. Pēc uzņēmuma sniegtās informācijas, steidzamo remontdarbu realizēšanai ir nepieciešami 20 272 lati.

Lai pilnvērtīgi izvērtētu situāciju, ir jāveic zemūdens un virszemes inspekcija, kuras rezultātā varēs secināt, cik vērienīgi rekonstrukcijas darbi būtu nepieciešami AB dambja atjaunošanai. Zemūdens un virszemes speciālās inspekcijas veikšanai būtu nepieciešami vēl 20 000 latu, bet precīza summa tiks noteikta iepirkuma procedūras rezultātā.

Rīgas tilti informāciju par AB dambja stāvokli un nepieciešamo remontu snieguši Rīgas domes Satiksmes departamentam, kas savukārt vērsies Satiksmes un transporta lietu komitejā ar lūgumu piešķirt līdzekļus dambja ārkārtas remontdarbiem no Rīgas pilsētas infrastruktūras fonda. Jautājums komitejā tiks skatīts otrdien, 26.jūnijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu