Latvijā pērn septītais zemākais patēriņa cenu līmenis ES attiecībā pret vidējo

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo

Patēriņa cenu līmenis Latvijā pagājušajā gadā veidoja 74% no Eiropas Savienības (ES) vidējā līmeņa, un tas bija septītais zemākais rādītājs 27 valstu blokā, liecina jaunākie ES statistikas biroja «Eurostat» dati.

Viszemākais patēriņa cenu līmenis vidējo 2010.gadā reģistrēts Bulgārijā - 51% no ES vidējā, Rumānijā un Polijā - 60%, Ungārijā - 64%, Lietuvā - 66% un Slovākijā - 72%.

Savukārt cenu līmenis Igaunijā pērn atbilda 79% no ES vidējā radītāja, Igaunijai ierindojoties desmitajā vietā no beigām.

Neskaitot jau minētās valstis, vidējais cenu līmenis Igaunijā ir lielāks arī nekā Čehijā - 77% - un Maltā - 78% no ES vidējā.

Savukārt augstākais cenu līmenis pērn fiksēts Dānijā - 142% no ES vidējā, Zviedrijā - 128%, Somijā - 125% un Luksemburgā - 122%.

Pārtikas preču un bezalkoholisko dzērienu cenas Latvijā veido 88% no vidējā ES līmeņa, alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu cenas - 85%, apģērbu cenas 97%, savukārt patēriņa elektronikas, kā arī restorānu un viesnīcu pakalpojumu cenas Latvijā veido attiecīgi 95% un 77% no ES vidējā līmeņa. Tikmēr transporta aprīkojuma cenas atbilst 89% no ES vidējā līmeņa.

Zemākais pārtikas preču un bezalkoholisko dzērienu cenu līmenis reģistrēts Bulgārijā - 67% no ES vidējā, bet augstākais Dānijā - 136%.

Alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu cenu līmenis svārstījās no 63% Ungārijā līdz 163% Īrijā.

Vislētākie apģērbi pieejami Bulgārijā - 75% no ES vidējā līmeņa, bet visdārgākie apģērbi pieejami Zviedrijā - 133%.

Tajā pat laikā patēriņa elektronikas cenu līmenis svārstījās no 89% Polijā līdz 125% Maltā.

Transporta aprīkojuma cenas lielākās ir Dānijā - 167% no vidējā, bet mazākās Bulgārijā - 83%.

Tikmēr viesnīcu un restorānu pakalpojumu cenu līmenis svārstījās no 45% Bulgārijā - līdz 154% Dānijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu