Girgensonu NHL draftā ar 14. numuru izvēlas Bufalo «Sabres»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju drafta ceremonijā Pitsburgā (ASV) ar 14. numuru izvēlējās Bufalo «Sabres».

Tādejādi 18 gadus vecais Girgensons kļuvis par pirmo latviešu hokejistu, kas izvēlēts NHL drafta pirmajā kārtā. Līdz šim visaugstākais drafta numurs (30.) bija Sandim Ozoliiņam, kuru 1991. gadā izvēlējās Sanhosē «Sharks».

Iepriekš ilgstoši tika uzskatīts, ka hokejists nākamajā gadā noteikti dosies uz Vermontas universitāti, kas spēlē Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) pirmajā divīzijā. Tomēr neilgi pirms drafta Girgensons atzina, ka pastāv iespēja, ka viņš jau rudenī būs NHL.

Kā ziņots, šosezon Girgensons spēlēja Savienoto Valstu hokeja līgas (USHL) komandā Dubjūkas «Fighting Saints». Šīs sezonas regulārajā čempionātā Girgensons 49 spēlēs guva 24 vārtus un izdarīja 31 rezultatīvu piespēli, kļūstot par savas komandas rezultatīvāko hokejistu.

«Sabres» komanda NHL Austrumu konferences kopvērtējumā šosezon ierindojās 9. vietā, paliekot aiz play-off robežas.

Ar pirmo numuru šīgada NHL draftā tika izvēlēts jaunais krievu talants Nails Jakupovs (Edmontonas «Oilers»), kā otro Kolumbusas «Blue Jackets» izvēlējās kanādiešu aizsargu Raienu Mareju, bet trešais numurs bija amerikāņu uzbrucējam Aleksam Gaļčeņukam (Monreālas «Canadiens»).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu