Gruzijā konfiscēti opozīcijas telekanāla satelītšķīvji

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Gruzijas policija konfiscējusi opozīcijas magnāta telekanāla 300 000 satelītšķīvju, ar to piektdien izpelnoties viņa atbalstītās koalīcijas «Gruzijas sapnis» pārmetumus, ka valdība cenšas nepieļaut varas oponentu ideju popularizēšanu televīzijas ēterā.

Tostarp varas pārstāvji skaidro, ka satelītšķīvji konfiscēti krimināllietas izmeklēšanas ietvaros, vienlaikus solot pieņemt jaunus likumus, lai opozīcijas kanāli varētu brīvi raidīt visā valstī rudenī gaidāmo parlamenta vēlēšanu kampaņas laikā.

Policija ceturtdien Tbilisi un vairākās provinces pilsētās konfiscējusi satelītšķīvjus, šādi cenšoties nepieļaut, ka nacionālajā televīzijā pirms gaidāmajām vēlēšanām izskan opozīcijas balsis, skaidroja magnāta miljardiera Bidzinas Ivanišvili opozīcijas koalīcija.

«Varasiestāžu mērķis ir saglabāt informācijas vakuumu, kas ir kļuvis iespējams, pateicoties tam, ka valdība kontrolē federālos televīzijas kanālus,» teiks koalīcijas «Gruzijas sapnis» paziņojumā.

Ivanišvili izraisījušās vairākas saķeršanās ar varasiestādēm, kopš viņš paziņoja par savu apņemšanos uzvarēt vēlēšanās prezidenta Mihaila Saakašvili partiju. Tikai šogad vien viņam piespriesti naudassodi desmitu miljonu dolāru apjomā.

Tostarp valdība noraida apsūdzības, skaidrojot, ka tiek veikta krimināllietas izmeklēšana par mēģinājumu uzpirkt vēlētāju balsis.

Telekanāls satelītšķīvjus dalījis par brīvu, lai nostiprinātu savu klientu bāzi, tomēr varasiestādes tos uzskata par vēlēšanu kukuļiem.

«Visam šim notikumam nav nekāda sakara ar vārda un mediju brīvību,» skaidroja parlamenta priekšsēdētājs Davids Bakradze.

Viņš solīja, ka tikšot mainīti likumi, lai opozīcijas kanāliem varētu tikt piešķirts garantēts ētera laiks vēlēšanu kampaņas laikā.

Policija ceturtdien aizzīmogoja telpas, kurās atradās kabeļu un satelīttelevīzijas «Global TV» satelītšķīvji. Uzņēmuma līdzīpašnieks ir Ivanišvili brālis.

Satelītšķīvji tika izdalīti bez maksas, šādā ceļā magnātam cenšoties iegūt plašāku skatītāju auditoriju viņa kanālam TV9, kuru lielākā daļa Gruzijas kabeļtelevīzijas operatoru nepiedāvā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu