Aizraujošā Eiropas GP sacīkstē triumfē Alonso

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pirmās formulas pasaules čempionāta Eiropas «Grand Prix» izcīņā šodien Valensijas trasē panākumu izcīnīja «Ferrari» spāņu pilots Fernando Alonso, kurš sacensības sāka tikai no 11. vietas.

Otro vietu ieguva soms Kimi Raikonens («Lotus»), bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena stājās vācietis Mihaels Šūmahers («Mercedes GP»).

Ceturto vietu ieguva Marks Vēbers («Red Bull»), kurš sacīkstes sāka tikai no 19. vietas, piektajā vietā bija «Force India» pilots Niko Hulkenbergs, bet sesto vietu ieņēma Niko Rosbergs («Mercedes GP»). Septīto vietu ieguva Pols di Resta («Force India»), bet vēl pie punktiem šajā posmā tika Džensons Batons («McLaren-Mercedes»), Serhio Peress («Sauber») un Pastors Maldonado («Williams»).

35. aplī no sacensībām bija spiests izstāties tābrīža līderis un pole-position īpašnieks Sebastjans Fetels («Red Bull»), pēc dažiem apļiem tehniskas problēmas piemeklēja arī tobrīd otrajā vietā esošo francūzi Romēnu Grožānu («Lotus»), bet pēdējā aplī pēc sadursmes ar Maldonado no sacensībām izstājās Lūiss Hemiltons («McLaren-Mercedes»).

Pasaules čempionāta kopvērtējumā ar 111 punktiem līderpozīcijā nostiprinājās Alonso, kuram ar 91 punktu seko Vēbers, 88 punkti ir Hemiltona kontā, bet ceturtais ar 85 punktiem ir Fetels.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu