Fotoradars kā atļauto ātrumu norāda nulli un šoferim piemēro 80 latu sodu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Kāds autovadītājs jūnija sākumā saņēma visai dīvainu administratīvā pārkāpuma protokolu par 80 latu soda naudas piemērošanu, braucot Rīgā ar ātrumu 47 kilometri stundā, bet fotoradars kā atļauto braukšanas ātrumu norādījis nulli.

«Pārkāpumu» šoferis it kā izdarījis 4.maijā ap pusdienlaiku Rīgā, Lubānas ielā. Protokolā, kas nonācis aģentūras LETA rīcībā, minēts, ka šajā vietā atļautais braukšanas ātrumus ir nulle, bet automašīnas «Audi» vadītājs braucis ar 50 kilometriem stundā. Pieļaujot fotoradara iespējamo kļūdu, protokolā kā faktiskais ātrums norādīts 47 kilometri stundā.

Par šādu «pārkāpumu», pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu par 47 kilometriem stundā, šoferim piemērots 80 latu naudas sods.

Valsts policijas preses pārstāve Lita Juberte aģentūrai LETA apliecināja, ka šajā gadījumā kļūdījusies datorsistēma, kas nepareizi uzrādījusi atļauto braukšanas ātrumu konkrētajā vietā, norādot, ka tas ir nulle kilometri stundā, līdz ar to konkrētajam automašīnas īpašniekam nosūtīts sods par it kā pastrādātu iespaidīgu pārkāpumu.

Juberte norādīja, ka minētajā gadījumā iespējams runāt arī par cilvēcisko faktoru - par konkrēto policijas darbinieku - lēmuma pieņēmēju, kas šo sistēmas kļūdu nepamanīja, un protokols tika izsūtīts.

Šādas situācijas negadās bieži, bet tā var notikt. Tā kā policija šajā gadījumā atzīst kļūdu, protokols ir anulēts un cilvēkam vairs nav nepieciešams vērsties policijā, sacīja Juberte.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu