NBA apskatnieki piedāvā Biedriņu aizmainīt uz Čikāgas «Bulls»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vienīgais latvietis NBA Andris Biedriņš no Goldensteitas «Warriors» komandas jāaizmana uz Čikāgas «Bulls» apmaiņā pret uzbrucēju Luolu Dengu, piedāvājis ietekmīgais sporta portāls «Bleacherreport.com».

NBA apskatnieki jau iepriekš pieļāva iespēju, ka Biedriņš, neskatoties uz savu apjomīgo līgumu, drīzumā varētu pārcelties uz citu klubu, bet tagad masu mediji piedāvājuši pirmo reāli īstenojamo darījumu ar latvieša līdzdalību - «Warriors» un Čikāgu sūtītu Biedriņu, Dorelu Raitu un septītā numura izvēles tiesības šīgada NBA draftā, bet pretējā virzienā dotos Lielbritānijas izlasē spēlējošais Dengs, kā arī 29. numura izvēles tiesības šīgada draftā.

Iegūtās septītā numura izvēles tiesības ļautu «Bulls» nodrošināties ar kvalitatīvu aizsardzības spēlētāju, kuram ir stabils metiens, lai izveidotu duetu ar komandas līderi Deriku Rouzu. Denga aizmainīšana šim mērķim atvēlētu nepieciešamo brīvo vietu komandas algu sarakstā.

Tikmēr Biedriņš, kura ņemšana komandā tiek raksturota kā «loterija», kalpotu par labu garantu gadījumam, ja klubam neizdodas pagarināt līgumu ar Omeru Asiku. Ja pat tas izdodas, Biedriņš atrisinātu arī jautājumu par nepieciešamību pēc piektā garā spēlētāja, bet ar savu spēli tālu no groza varētu komandai dot jaunas iespējas uzbrukumu veidošanā.

«Warriors» komandā Dengs izveidotu potenciāli ļoti spēcīgu kombināciju ar Stīvenu Kariju un Kleju Tomsonu. Tiek minēts, ka mazā uzbrucēja pozīcija, kuru lieliski aizpildītu Dengs, ir «Warriors» kluba šā brīža lielākā nepieciešamība.

Pēc veiksmīgā NBA spēlētāja karjeras ievada Goldensteitas «Warriors» komandā 2008. gadā Biedriņš izpelnījās iespaidīgu līguma pagarinājumu uz sešiem gadiem par kopsummā 54 miljoniem dolāru (31,4 miljoniem latu). Pēc gana veiksmīgas 2008./2009. gada sezonas Biedriņu sāka vajāt traumas, kas ilgākā laika posmā acīmredzami iespaidoja arī spēlētāja pārliecību par saviem spēkiem.

Aizritējušajā sezonā Biedriņš uzrādīja personīgo statistikas rādītāju antirekordu, laukumā vidēji pavadītajās 15,7 minūtēs gūstot vidēji 1,7 punktus un izcīnot 3,7 atlēkušās bumbas.

Biedriņu ar «Warriors» saista līgums vēl uz diviem gadiem, kuru laikā viņam jāsaņem 18 miljoni dolāru (10,1 miljons latu). Ņemot vērā «Warriors» allaž raksturīgo vēlmi komandai piesaistīt gados jaunus spēlētājus, Biedriņa smagnējais līgums jau ilgāku laiku ir viens no galvenajiem šķēršļiem, lai komandas algu sarakstos atbrīvotu vietu jaunu spēlētāju piesaistīšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu