Fotoradaru uzstādīšana atkal iestrēgusi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Uz Latvijas ceļiem pašlaik darbojas 59 fotoradari, no tiem – 25 stacionārie. Mēneša laikā gan klāt nav nākusi neviena šāda iekārta.

Kā vēsta laikraksts «Neatkarīgā», līdz ar to ir apšaubāms fotoradaru uzstādītājas firmas «Vitronic Baltica» un partneri vēl maijā dotais solījums visus 160 radarus piegādāt līdz septembrim – tātad divu mēnešu laikā.

Valsts policija izvairīgi prognozē, vai līdz septembrim ir cerība sagaidīt 160 fotoradarus. Policijā joprojām atkārto jau pirms mēneša teikto, ka Vitronic par termiņu neievērošanu izteikti divi brīdinājumi, kā to paredzot arī līguma noteikumi.

Vaicāta, vai ir konstatētas nepilnības jau uzstādītajās iekārtās, Valsts policijas (VP) pārstāve Lita Juberte norāda: «Attiecībā uz stacionārajiem fotoradariem – tā kā pieņemšanas un nodošanas process ilga trīs dienas, šajā laikā firma VP konstatētās nepilnības novērsa, un tie radari, kas atbilda visām prasībām, uzsāka savu darbu.»

Jautājumu, kāpēc daudzas mulāžas ilgstoši tā arī paliek neaprīkotas ar fotoierīcēm un vai tā tiešām ir paredzēts, VP nekonkretizē, vien uzsver, ka visu fotoradaru izvietojums esot atrodams VP mājaslapā, bet tas, vai radaros ir mērierīce vai tie ir tukši, esot otršķirīgs jautājums, vēsta «Neatkarīgā».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu