Rīgā atklās jaunu dienas centru bērniem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien atklās Latvijas Sarkanā Krusta (LSK) struktūrvienības «Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne» dienas centru pirmsskolas vecuma bērniem, kas paredzēts Trešo valstu valstspiederīgo bērniem, kā arī bērniem no latviešu ģimenēm, informēja Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatnes vadītāja Aija Jansone.

Vienlaicīgi ar Dienas centra atklāšanu notiks arī preses konference par Trešo valstu valstpiederīgo integrācijas fonda projekta «Iepazīties, tā ir mūsu Latvija un mēs lepojamies ar tās valodu un kultūru!» norisi.

Atklāšanā piedalīsies LSK ģenerālsekretārs Uldis Līkops, Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatnes padomes priekšsēdētāja Evita Fridrihsone un pieaicinātie viesi. Tāpat uz atklāšanas pasākumu tiek īpaši aicināti vecāki ar bērniem.

Dienas centra mērķis ir palīdzēt nodrošināt bērniem lietderīgu brīvā laika pavadīšanu, vecāki varēs atstāt savas atvases centrā, kur bērniem būs iespēja rotaļāties, piedalīties dažādās izglītojošās nodarbībās, izpausties radošās darbnīcās, vai vienkārši pavadīt brīvo laiku kopā ar vienaudžiem.

Pēc iepriekšēja pieraksta Dienas centru varēs apmeklēt jebkurš pirmsskolas vecuma bērns, neatkarīgi no pilsonības, iepriekš piesakoties pa tālruni 67336653. Centrs būs atvērts katru darba dienu no plkst.10 līdz 17.

Bērnu centra izveide notiek integrācijas projekta «Iepazīsties, tā ir mūsu Latvija un mēs lepojamies ar tās valodu un kultūru!» ietvaros, kurš tiek īstenots ar Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonda un Kultūras ministrijas finansiālo atbalstu. Projektu Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne uzsāka īstenot 2012. gada maijā, un tas ir finansēts no Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonda līdzekļiem 75% apmērā un valsts budžeta līdzekļiem 25% apmērā.

Kopumā ir paredzēta trīs dienas centru izveide trešo valstu valstspiederīgo bērniem, tajā skaitā arī bērniem no Latvijā dzīvojošām ģimenēm - Rīgā, Rīgas reģionā un Rēzeknē.

Centra atklāšana notiks plkst.17 Rīgā, Šarlotes ielā 1b.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu