«Ventspils» Čempionu līgas kvalifikācijā spēlēs pret Norvēģijas čempioniem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas čempionvienība FK «Ventspils» UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā iesaistīsies no otrās kārtas, tiekoties ar Norvēģijas čempioniem «Molde» futbolistiem.

Šodien notikušajā izlozē «Ventspils», kas bija starp izsētajām komandām, tika pie viena no potenciāli spēcīgākajiem iespējamajiem pretiniekiem.

Kvalifikācijas otrās kārtas pirmās spēles tiks aizvadītas 17. un 18. jūlijā, bet atbildes mači risināsies 24. un 25. jūlijā.

Uzvarētāji divu spēļu summā iekļūs trešajā kvalifikācijas kārtā, bet šīs kārtas spēcīgākās komandas jau iekļūs play-off kārtā, kuras veiksminieki nodrošinās vietu UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīrā.

«Ventspils» pagājušajā gadā ceturto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē ieguva Latvijas čempionu titulu, bet «Molde» pirmo reizi vēsturē kļuva par Norvēģijas čempionvienību. Pirms tam komanda septiņas reizes bija izcīnījusi vietējā čempionāta sudraba godalgas.

«Molde» kluba slavenākais pārstāvis ir galvenais treneris Ūle Gunars Sulšērs, kurš pasaules slavu savulaik izpelnījās kā Anglijas kluba «Manchester United» uzbrucējs.

2010. gadā «Molde» UEFA Eiropas līgas otrajā kvalifikācijas kārtā tikās ar Latvijas klubu «Jelgava», divu spēļu summā tiekot pie smaga panākuma tikai uz izbraukumā vairāk gūto vārtu rēķina. 

Tikmēr Igaunijas čempionvienība Tallinas «Flora» kvalifikācijas turnīru sāks ar maču pret pazīstamo Šveices klubu «FC Basel 1893», bet Panevēžas «Ekranas» no Lietuvas spēkosies ar Īrijas klubu «Shamrock Rovers».

Trīs citi Latvijas klubi - Rīgas «Skonto», «Liepājas metalurgs» un Daugavpils «Daugava» - sacentīsies UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu