Radošās domāšanas meistars Edvards de Bono aicina domāt kvalitatīvi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Apgāds «Zvaigzne ABC» laidis klajā radošās domāšanas meistara Edvarda de Bono grāmatu «Domā! Kamēr nav par vēlu». Grāmatā de Bono atklāj iemeslus, kādēļ mūsu pašreizējais domāšanas veids nav pietiekoši labs un dod praktiskus padomus kā to uzlabot.

Kā Edvards de Bono uzsver grāmatas ievadā, cilvēku nekvalitatīvā domāšana ir daudz draudīgāka un steidzamāk novēršamāka problēma nekā, piemēram, klimata izmaiņas. 

Lielāko daļu problēmu, konfliktu un karu pasaulē izraisa nekvalitatīva domāšana. Kā uzskata de Bono, cilvēku domāšanas uzlabošana palīdzētu atrisināt ne tikai pieminētās vides problēmas, bet arī citus jautājumus. Grāmatā Edvards de Bono lasītājiem piedāvā efektīvas metodes, ar kuru palīdzību domāt kvalitatīvi.

Balstoties uz Edvarda de Bono metodēm domāšanas attīstīšanā, pēc biedrības «Radošuma pils» iniciatīvas daudzās Latvijas skolās jau no 2010. gada skolēniem ir iespēja apgūt radošo domāšanu atsevišķā mācību priekšmetā. Šobrīd Radošuma pils mācību programmu apgūst 101 skolotājs no 68 Latvijas skolām.

Edvards de Bono ir atzīta autoritāte radošās domāšanas jomā, kurš savu mūžu ir veltījis tam, lai mācītu radoši domāt visdažādākās auditorijas - bērnus,  zinātniekus, māksliniekus, uzņēmējus, cietumniekus, ekonomistus un valstu valdības. De Bono ir sarakstījis 67 grāmatas, kas tulkotas 37 valodās, trīs no tām – «Sešas domāšanas cepures», «Lieliskais prāts» un «Kā gūt radošas idejas» – izdotas arī latviešu valodā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu