Ušakovs ierosina Rīgā atvērt Baltijas mēroga ķīniešu valodas tālmācības centru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Šodien Pekinā, viesojoties Ķīnas Atklātajā universitātē, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) izteicis piedāvājumu atvērt Rīgā reģionālu ķīniešu valodas tālmācības centru, kas varētu aptvert visu Baltijas reģionu, informēja Ušakova preses sekretāre Anna Kononova.

Tikšanās laikā panākta vienošanās par kopīgu Rīgas domes un universitātes darbu pie šī projekta realizācijas.

«Rīga, Rīgas brīvosta, privātie uzņēmumi ir ieinteresēti attīstīt ekonomisko sadarbību ar Ķīnu, bet, lai to paveiktu, pašlaik trūkst speciālistu, kuri pārzina ķīniešu valodu, tāpēc sadarbība ar Ķīnas Atklāto universitāti būtu ļoti lietderīga. Turklāt, ņemot vērā Rīgas ģeogrāfisko stāvokli, tajā izvietotais valodas centrs varētu darboties arī visas Baltijas un Skandināvijas mērogā,» uzsvēra Ušakovs.

Viņš piedāvāja sadarbību uzsākt, iesaistot pašvaldības skolas, kur varētu uzsākt ķīniešu valodas tālmācības programmas. Vienai no skolām - Rīgas 68.vidusskolai - jau ir līdzīga pieredze. Viņš atzīmēja, ka Rīga ir atvērta tāda projekta realizācijai un gatava izskatīt iespējamos tehniskos risinājumus, ko piedāvās universitāte, tāpat ari sniegt atbalstu šim projektam.

Ķīnas Atvērtā universitāte specializējas tālmācībā. Tajā mācās 3,3 miljoni studentu, katru gadu universitāti absolvē 500 000 cilvēku.

Ķīnas Atvērtajai universitātei ir jau izveidota sadarbība, piemēram, ar Mičiganas Universitāti. Tāpat ir piemērs ciešai sadarbība ar Rumāniju - universitātē darbojas Rumānijas Kultūras centrs. Darbojas arī studentu apmaiņas programmas.

Universitāte piedāvā ķīniešu valodas tālmācības programmas, tehnisko un metodoloģisku atbalstu, studentu apmaiņas programmas un cita veida iespējas.

Kā ziņots, Ušakovs svētdien devies vizītē uz Ķīnu, kurā uzkavēsies līdz 2.jūlijam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu