Nedēļas nogalē Svētā Pētera baznīcā notiks koklētāju ansambļa «Cantata» koncerts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nedēļas nogalē, 29.jūnijā, Rīgas Svētā Pētera baznīcā notiks koklētāju ansambļa «Cantata» koncerts «Gaišā mūzika», piedāvājot klausītājiem apcerīgu, romantisku un noskaņām bagātu muzikālu pārdzīvojumu.

Koncerta programmai izvēlēti latviešu un ārzemju komponistu skaņdarbi - Līgas Ančevskas «Atbalsis» un «Tete a tete», Gabriela Verdales «Impromts op.89», Ievas Šablovskas «Ēnu deja», Imanta Zemzara «Gaišā mūzika», Bernarda Andre «Rudens dejas» Nr.1 un Nr.4, kā arī Meinres Hjūleinas tautas melodijas apdare «Ziedi».

Mūzikas zinātne pamato tautas mūzikas un folkloras zināšanu kopumu kā cilvēka iekšējās harmonijas un sakārtotības pamatu. Ar kokli Latvijā saistītas senākās, visvairāk pētītās mūzikas tradīcijas un jaunrades inovācija. Šī tik izteikti latviskā instrumenta attīstības vēsture norāda uz kokles tradicionālo, rituālo nozīmi, simboliski saistot instrumenta skanējumu ar dvēseles ceļojumu.

Koklētāju ansambļa «Cantata» koncerts «Gaišā mūzika» norāda uz dabas skaistumu un alkām pēc dvēseles harmonijas. Pēterdiena, kas svinama uzreiz pēc Jāņiem, latviešu folkloras senajos rakstos minēta kā siena laika iestāšanās lauku darbos. Pēterdienā pēdējo reizi tiek izdziedātas līgo dziesmas.

Koklētāju ansambļa «Cantata» koncerts Svētā Pētera baznīcā sāksies plkst.19.00.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu