NA esot daudz cilvēku, kuri spējīgi ieņemt tieslietu minitra amatu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) pagaidām vēl nav spriedusi par konkrētiem kandidātiem tieslietu ministra amatam, šodien žurnālistiem pēc koalīcijas padomes sēdes sacīja nacionālās apvienības Saeimas frakcijas vadītājs Einārs Cilinskis.

Viņš norādīja, ka VL-TB/LNNK esot daudz cilvēku, kuri būtu spējīgi ieņemt šo amatu, tomēr šodien sarunās ar premjeru Valdi Dombrovski un citiem «Vienotības» pārstāvjiem piedāvāt kandidātu tieslietu ministra amatam neesot plānots.

Cilinskis skaidroja, ka konsultācijās ar «Vienotību» plānots apspriest principiālus jautājumus un tad jautājumu par ministra amata kandidātu pārrunāt nacionālajā apvienībā.

«Ja šodien vienosimies par principiāliem jautājumiem, tad nākamais solis pārāk ilgi nebūs jāgaida,» uzsvēra nacionālās apvienības pārstāvis.

Arī Dombrovskis norādīja, ka šodien konsultāciju laikā ar VL-TB/LNNK, kuras sākās plkst.16, iecerēts pārrunāt situāciju koalīcijā, situāciju ar tieslietu ministra virzīšanu un citus jautājumus.

Kā ziņots, VL-TB/LNNK šodien sāk pārrunas ar «Vienotības» pārstāvjiem, lai risinātu situāciju koalīcijā.

Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars iepriekš žurnālistiem stāstīja, ka šodien paredzētas sarunas ar «Vienotības» pārstāvjiem, tostarp arī Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V). Pēc Dzintara domām, ir jāsaprot, vai «Vienotība» apzinās, ka ir bijušas problēmas, un jāizvērtē, kāds varētu būt to risinājums.

Jau ziņots, ka tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK) 20.jūnijā paziņoja par demisiju, jo viņam un premjeram esot pārāk atšķirīgi viedokļi par ebreju īpašumu kompensācijas jautājumu, tomēr tas nenozīmējot, ka no valdības aiziet visa apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK). Premjers 21.jūnijā ministra demisiju pieņēma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu