Bermudu salās notiesātais Zēģelis nav izteicis lūgumu izciest sodu Latvijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Bermudu salās notiesātais kontrabandā pieķertais latviešu burātājs Jānis Zēģelis ne Ārlietu ministrijai (ĀM), ne Latvijas vēstniecībai nav izteicis lūgumu izciest 25 gadus ilgo cietumsodu Latvijā, aģentūru LETA informēja ĀM preses sekretārs Jānis Sīlis.

Sīlis norādīja, ka Latvijas ārlietu dienests ir iesaistījies šīs personas tiesību un interešu aizstāvībā tādā apmērā, kādā tas ir pieļaujams saskaņā ar 1963.gada Vīnes konvenciju par konsulārajiem sakariem.

LETA jau ziņoja, ka 29 gadus veco Zēģeli atzina par vainīgu visās sešās apsūdzībās - narkotiku, ieroča un munīcijas glabāšanā un importēšanā. Apsūdzētais noliedza savu vainu visos apsūdzības punktos. Viņam draudēja mūža ieslodzījums.

Pēc ekspertu novērtējuma, Zēģela vestās kokaīna kravas vērtība ir 48 miljoni dolāru (27 miljoni latu).

Valsts policijas preses pārstāve Sintija Virse aģentūrai LETA iepriekš sacīja, ka šo kokaīna kravu, visticamāk, nebija plānots realizēt Latvijas teritorijā. Tas neesot iespējams mazā pieprasījuma pēc kokaīna dēļ. Virse atturējās vērtēt, kurā valstī krava nonāktu, ja viņš būtu sasniedzis Eiropas krastus, jo policijas rīcībā šādas informācijas pagaidām nav. Policija uzsver, ka kokaīna krava bija paredzēta kādas lielās valsts tirgum.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu