Zilonis ar gleznošanu samaksās par jaunu iežogojumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zilonis, kurš prot gleznot ar snuķi, pats apmaksās jauna iežogojuma izbūvi no ieņēmumiem par pieprasītajiem mākslas darbiem, vēsta ziņu portāls «Orange News».

Prāgas zoodārza 36 gadus vecās Indijas ziloņu mātītes Šanti gleznas cena sasniedz 1500 mārciņas (1310 latus). Ieņēmumi tiks iztērēti jauna 1400 kvadrātmetru liela iežogojuma būvēšanai.

«Katru darbu viņa glezno aptuveni 20 minūtes. Viņa nenogurst no gleznošanas, jo, pabeidzot katru gleznu, viņu gaida kāds kārums, un viņa vienmēr ir izsalkusi,» sacīja zoodārza direktors Pāvels Bobeks.

Šanti ir atvaļināta cirka māksliniece un filmu zvaigzne. Tā sāka gleznot pirms diviem gadiem, kad tika veikts ziloņu prāta spēju eksperiments.

«Sākumā viņa iznīcināja daudzus molbertus un audeklus, taču tagad viņai ir ļoti «viegla roka»,» sacīja ziloņu mātītes uzraudze Veronika Struplova.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu