Gulbis: Spēcīgi pretinieki mani vairāk motivē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis šīgada trešā «Grand Slam» turnīra - Vimbldonas čempionāta - pirmajā kārtā vēlējies spēlēt pret spēcīgu pretinieku, jo tas viņu vairāk motivē, norāda pats tenisists.

Kā ziņots, Vimbldonas turnīra pirmās kārtas mačā pirmdien Gulbis ar 7-6 (7:4), 7-6 (7:5) un 7-6 (7:4) uzvarēja spēcīgo čehu Tomāšu Berdihu, kurš bija izlikts ar sesto numuru.

«Redzēju izlozes rezultātus un ļoti nopriecājos, jo pirmajā kārtā vēlējos spēlēt pret spēcīgu pretinieku. Tas mani daudz vairāk motivē, it īpaši jau pirmajā kārtā,» Gulbja izteicieni pēc uzvaras pār Berdihu citēti laikrakstā «Chicago Tribune». «Ja mans pretinieks būtu bijis ATP rangā vēl augstāku vietu ieņemošs tenisists, arī pret to man nebūtu iebildumu. Cīņā ar Berdihu jutos ļoti labi.»

Pēdējā laikā Gulbis daudz strādā ar savu jauno treneri Ginteru Bresniku, jo latvietis vēlas atgriezties tādā līmenī, kāds bija pirms pāris gadiem.

«Ja godīgi, tad treniņus neizbaudu, taču, ja ir īstais treneris, kurš spēj motivēt, un es saprotu, kāpēc tik smagi jāstrādā, tad rezultāti ātri vien parādīsies,» teica Gulbis. «Pamazām sāku saprast, kas man ir nepieciešams.»

«Pagājušajā mēnesī ļoti daudz laika pavadīju kortā un treniņos. Māla sezonā skatījos video no savas spēles, kādu piekopu 2007. un 2008. gadā - toreiz man bija pavisam citāda tehnika. Viss ir ļoti vienkārši - ja sportists trenējas, tad rezultāti būs, bet, ja netrenējas, tad augstu rezultātu nebūs,» atzina Gulbis.

Pagājušajā gadā Vimbldonas čempionātā Gulbis izstājās pēc pirmās kārtas, bet līdz šim latvietis turnīrā nav spējis tikt tālāk par otro kārtu. Tikmēr Berdihs 2010. gadā spēlēja turnīra finālā, bet iepriekšējos trīs gados bija ticis vismaz līdz ceturtajai kārtai.

Vimbldonas turnīra otrajā kārtā Gulbis trešdien spēkosies ar poli Ježiju Janoviču, kurš pirmajā kārtā ar 3-6, 6-3, 6-3 un 6-3 pieveica itālieti Simoni Bolelli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu