Kas sievietēm ir veselīgs dzīvesveids, kas vīriešiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Lai uzturētu sevi veselīgā un labā formā, sievietes biežāk nekā vīrieši atturas no kaitīgiem ieradumiem - nesmēķē, mēreni lieto alkoholu - turklāt retāk nekā vīrieši uzskata, ka glāze sarkanvīna dienā ir ieteicama un nekaitē veselībai.

Savukārt vīrieši ievērojami biežāk veselīgu dzīvesveidu saista ar fiziskām aktivitātēm, noskaidrots jaunākajā «DNB Latvijas barometrā».Jautātas, ko dara, lai uzturētu sevi veselīgā un labā formā, sievietes daudz biežāk nekā vīrieši norādījušas, ka cenšas lietot pareizu uzturu un iespējami ekoloģisku tīru produkciju - gan pārtiku, gan sadzīves ķīmiju, apģērbu. Sievietes arī biežāk norādījušas, ka pozitīvi un optimistiski izturas pret dzīvi, par pētījuma rezultātiem informēja «DNB bankā».

Turklāt sievietes atšķirībā no vīriešiem rūpīgāk seko līdzi savam veselības stāvoklim - vismaz reizi gadā veic profilaktiskās apskates pie ārsta, ievēro ārsta norādījumus.

Vīrieši biežāk nekā sievietes regulāri nodarbojas ar fiziskām aktivitātēm, tomēr kopumā šis ir vienīgais veselīga dzīvesveida faktors, kuru vīrieši ievēro daudz nopietnāk nekā sievietes.

«DNB Latvijas barometra» respondenti tika lūgti arī norādīt, vai piekrīt dažādiem populāriem izteikumiem un stereotipiem par veselīgu dzīvesveidu. Šajā jautājumā sievietes biežāk nekā vīrieši piekritušas, ka, lai saglabātu «slaido līniju», vēlams neēst pēc sešiem vakarā - šādi domāja 38% vīriešu un 59% sieviešu.

65% vīriešu un 73% sieviešu atzina - lai labi justos, cilvēkam vēlams gulēt astoņas stundas diennaktī. 60% vīriešu un 70% sieviešu piekrita viedoklim, ka dienā jāizdzer 1,5 līdz 2 litri ūdens.


 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu