Jo vairāk lasa grāmatas, jo mazāk jāsēž cietumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Brazīlijas ieslodzītajiem piedāvāts katru gadu samazināt cietumsodu par 48 dienām, ja tie izlasīs 12 grāmatas, vēsta britu laikraksts «Guardian».

Par katru izlasīto grāmatu Brazīlijas pārpildīto cietumu iemītnieku soda termiņš tiks saīsināts par četrām dienām. Lai iegūtu maksimālo samazinājumu - 48 dienas, cietumniekiem būs jāizlasa 12 daiļliteratūras, filozofijas vai zinātniskas grāmatas, paziņoja Brazīlijas valdība.

Vienas grāmatas izlasīšanai dotas četras nedēļas. Par izlasīto grāmatu ieslodzītajam jāuzraksta eseja, «kas pareizi sadalīta rindkopās, neprasa labojumus, ievēro atkāpes no lapas malām un rakstīta salasāmā rokrakstā», teikts paziņojumā valsts avīzē.

Ekspertu grupa izlems, kuri ieslodzītie drīkst piedalīties programmā «Labošanās ar lasīšanu».

«Cilvēks pametīs cietumu izglītotāks un ar plašāku skatījumu uz pasauli,» sacīja advokāts Andrē Kedi, kurš vada grāmatu ziedošanas projektu cietumiem. «Viņi neapšaubāmi pametīs ieslodzījumu kā labāki cilvēki.»
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu