Spānija EČ pusfinālā pēcspēles sitienos pārspēj Portugāli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Eiropas čempionāta finālturnīra pirmajā pusfināla spēlē trešdienas vakarā Doņeckā Spānijas izlases futbolisti ar 4:2 pēcspēles 11 metru sitienu sērijā pārspēja Portugāles valstsvienību.

Pirmā reālā vārtu gūšanas izdevība 9. minūtē radās spāņiem, kad tikai nedaudz pāri vārtiem sita Serhio Busketss, tomēr nākamajās minūtēs arī portugāļi spēja pieturēt bumbu un veidot uzbrukumus. Puslaika vidū no labas pozīcijas pāri vārtiem sita Andress Injesta, bet pēc pāris minūtēm pēc Krištianu Ronaldu sitiena no soda laukuma robežas bumba aizripoja garām Spānijas izlases vārtu stabam.

Otrā puslaika sākumā Portugāles futbolistiem arvien biežāk izdevās atņemt spāņiem bumbu viņu laukuma pusē, kas ļāva izjaukt ierasto Spānijas izlases spēli un pārņemt iniciatīvu. Tomēr puslaika vidū spāņi atguvās un laukumā atkal bija vērojama līdzīga cīņa. Divi gana bīstami soda sitieni padevās Ronaldu, tomēr arī šajās epizodēs vārtsargam Ikeram Kasiljasam nebija jāglābj komanda. Labākā iespēja izraut uzvaru pamatlaikā bija Portugāles komandai, taču pretuzbrukumā pēc Ronaldu sitiena bumba lidoja krietni pāri vārtiem.

Papildlaika pirmajās 15 minūtēs aktīvāki bija Spānijas futbolisti - 13. minūtē pēc Injestas sitiena no vārtu priekšas portugāļus glāba vārtsargs Rui Patrisiu, bet jau kompensācijas laikā lielisku soda sitienu izpildīja Serhio Ramoss, taču bumba lidoja nedaudz pāri vārtiem. Arī otrajās 15 minūtēs vairāk uzbruka spāņi, kuru labākais moments radās pēc Serhio Rodrigesa izskrējiena pret portugāļu vārtsargu, tomēr aizsargi prata uzbrucēju noķert un «atbruņot».

Pēcspēles sitienu sērijas sākumā Rui Patrisiu atvairīja Čabi Alonso pendeli, bet Kasiljass tika galā ar Žoau Moutinju sitienu. Pēc tam ar precīziem sitieniem apmainījās Injesta un Pepe, kā arī Ramoss un Nani, taču uz Herarda Pikē precīzo sitienu Brunu Alvešs atbildēja ar bumbas trāpījumu pa vārtu pārliktni. Piekto sitienu spāņiem izpildīt devās Fransesks Fabregass un pēc viņa raidījuma bumba no vārtu staba atlēca vārtos.  

Otrajā pusfināla mačā ceturtdienas vakarā, plkst. 21.45 Varšavā spēkiem mērosies Vācijas un Itālijas valstsvienību futbolisti.

Eiropas čempionāta finālspēle sāksies svētdien, plkst 21.45 Kijevas olimpiskajā stadionā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu