Septembrī atkārtoti izsolīs divus valstij piederošus īpašumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Septembra sākumā VAS «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) izsolīs divas VNĪ pamatkapitālā esošas ēkas - Rīgā, Aspazijas bulvārī 20, kā arī Daugavpilī, Stacijas ielā 22, liecina VNĪ informācija.

Izsoles paredzētas 6.septembrī. Šos abus namus bija plānots izsolēs pārdot jau 7.jūnijā, taču sākuma cena netika pārsolīta.

Patlaban noteiktā izsoles sākuma cena namam Rīgā, Aspazijas bulvārī 20, ir 3 985 000 latu, bet Daugavpilī, Stacijas ielā 22, - 20 000 latu. Sākuma cenas ir tādas pašas kā 7.jūnijā.

Nekustamais īpašums Aspazijas bulvārī 20 atrodas starp viesnīcu «Rīga» un bijušo viesnīcu «Hotel de Rome». VNĪ prioritāte ir nodrošināt ar atbilstošām telpām valsts institūcijas, tālab vispirms nams tika piedāvāts ministrijām, to struktūrvienībām, taču ēka neatbilst valsts iestāžu pieprasījumam pēc telpu nodrošinājuma.

Esošais telpu plānojums un tehniskais stāvoklis neatbilst racionālai izmantošanai. Ilgstoši nebija vērojama arī citu iespējamo nomnieku interese par brīvajām telpām, norāda VNĪ.

Izvērtējot visus aspektus, tostarp ieguldījumus remontdarbos un tendences biroju un komercplatību nomas un pārdošanas tirgū, VNĪ pieņēma lēmumu īpašumu Aspazijas bulvārī 20 virzīt atsavināšanai saskaņā ar likumu «Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām».

Īpašuma Aspazijas bulvārī 20 platība ir 4912 kvadrātmetri.  

Tāpat pieņemts lēmums izsolīt vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības ēku Daugavpilī, Stacijas ielā 22, kuras platība ir 351 kvadrātmetrs. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu