Šķelto zirņu kotletes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Nepieciešams:

300 g šķelto zirņu (var izmantot pelēkos zirņus vai pupiņas)
2 olas
1 sīpols
150 g cauraugušas cūkgaļas
sāls
2 ēdamkarotes mannas
ķiploka daiviņa
sāls

Pagatavošana:

Zirņus izvāra sālsūdenī. Gaļu sagriež gabaliņos, apcep kopā ar sasmalcinātu sīpolu. Zirņus sablendē masā, nedaudz pielejot šķidrumu, kur vārījās zirņi.

Masai pieliek olas, izspiestu ķiploku, mannu, sacepto gaļu ar sīpolu, sāli. Samaisa masu, atstāj uz 20 minūtēm, lai manna uzbriest. No masas veido kotletes un cep sakarsētā eļļā gaiši brūnas. Pasniedz ar skābo krējumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu