Šmēdiņš: Patīkami redzēt rezultātu pēc trīs gadu darba

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latviešu pludmales volejbolists Jānis Šmēdiņš sarunā ar «Apollo» neslēpj, ka pēdējais pusotrs mēnesis bijis nervozs, jo cīņa par dalību Londonas olimpiskajās spēlēs izvērtusies ļoti saspringta.

Šovasar Londonas olimpiskajās spēlēs Latviju pludmales volejbolā pārstāvēs divi pāri - Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš, kā arī Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins.

«Bijām uz to gājuši trīs gadus un tagad ir ļoti patīkami, ka rezultāts ir redzams,» par dalības nodrošināšanu Londonas olimpiskajās spēlēs saka Šmēdiņš. «Sezonas sākumā olimpiskajā rangā bijām 12. vietā. Šķita, ja pretinieki pēkšņi nesāks rādīt brīnumus, tad pašiem varētu pietikt ar vienu devīto vietu, taču tad brīnumi sākās un konkurenti nāca klāt arvien tuvāk. Mēs ieguvām devīto vietu, bet konkurenti nostartēja vēl labāk un mūsu pārsvars saruka.»

«Pēdējie Pasaules kausa posmie bija ļoti saspringti. Nospēlējām savus mačus un gājām skatīties, kā veicas mūsu tiešajiem konkurentiem. Šis bija diezgan nervozs pusotrs mēnesis,» atzīst latviešu pludmales volejbolists. «Turklāt trīs, četras spēles aizvadījām pret mūsu tiešajiem konkurentiem. Visās šajās cīņas uzvarējām - paši uzreiz bijām nodrošinājuši vismaz devīto vietu, bet viņi palika 17. vietā. Tie bija atslēgas mači.»

Vēl pēc pirmajiem Pasaules kausa posmiem Mārtiņš Pļaviņš norādīja, ka katrā turnīrā varēja uzvarēt vēl vismaz vienu spēli. Arī sezonas vidū šī sajūta nepamet un Jānis to apstiprina. «Kādos četros, piecos turnīros esam bijuši devītajā vietā. Turklāt nav jau tā, ka pēdējo maču zaudējam bez variantiem. No otras puses - jā, pērn bija viena piektā vieta, taču bija arī daudz 17. vietu, tādejādi šogad esam ieguvuši stabilitāti.»

Pēc Pasaules kausa posma Romā, ar ko beidzās kvalifikācija olimpiskajām spēlēm, pludmales volejbolistiem bijusi divu nedēļu pauze. «Divas, trīs dienas atpūtāmies, bija jāsadziedē mikrotraumas un jādod atpūta organismam. Kā ne kā pusotru mēnesi bijām «rāvuši» bez atpūtas. Līdz otrdienai būsim Latvijā, bet tad jau atkal dosimies uz Pasaules kausa posmu Šveicē,» stāsta Šmēdiņš.

«Kā spēlēsim līdz olimpiskajām spēlēm? Pamēģināsim kaut ko jaunu, vairāk spēlēsim ar augšējo piespēli, nebaidoties par kļūdām, nedaudz noriskēsim ar servi. Katrā ziņā ir jāspēlē, jo katrs mačs dod jaunu pieredzi. Var jau sēdēt trenažieru zālē un trenēties pludmalē, tomēr tikai ar treniņiem nebūs progresa,» uzsver Šmēdiņš. «Nebūs tā, ka kādi pāri nebrauks uz posmiem līdz olimpiskajām spēlēm, jo tā tomēr ir iespēja nopelnīt reitinga punktus un naudu. Varbūt kāds Brazīlijas vai ASV pāris uz kādu posmu neaizbrauks, taču diez vai.» 

Par mērķiem Londonas olimpiskajās spēlēs Jānis runā izvairīgi, paskaidrojot, ka komandas iekšienē tie esot nosprausti. «Bet par tiem nevienam nestāstīsim, lai pēc tam nebūtu kādam jātaisnojas. Darīsim visu, kas mūsu spēkos. Gan jau pēdēja nepaliksim.»

Nākamais Pasaules kausa posms risināsies jau šajā nedēļas nogalē Šveices pilsētā Gštādē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu