Nirēji pārsteigti: mistiskais objekts Baltijas jūrā atslēdzis viņu ierīces

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums no «Daily Mail»

Nirēji, kas pētījuši  Baltijas jūrā atrasto mistisko objektu, apgalvo, ka tā tuvumā pārstājusi darboties aparatūra, kuru izmantojuši pētnieki, raksta «The Daily Mail».

Ierīces pārstājušas darboties 200 metru attālumā no mistiskā objekta.

Pētnieku komandas dalībnieks Stefans Hogerborns apgalvo, ka tieši virs objekta pārstājušas darboties videokameras un  komandas satelīttelefons. Ierīces nebija atdzīvināmas arī pēc tam, kad ūdenslīdēji bija aizpeldējuši prom no objekta.

«Virs objekta pārstāja darboties visas elektriskās iekārtas, arī satelīta telefons,» stāstījis Hogerborns. «Tās atsāka darboties tikai 200 metru attālumā no objekta, taču, kad pie tā atgriezāmies, tās atkal atslēdzās».

Ūdenslīdējs Pīters Lundbergs, savukārt,  apgalvo, ka komanda bijusi lieciniece parādībām, kuras nemaz nespētu iztēloties.

«Biju gatavojies ieraudzīt akmeni vai klinti vai dubļu kaudzi, taču tas nebija nekas tamlīdzīgs,» stāstījis ūdenslīdējs.

Savukārt Denis Asbergs ir pārliecināts, ka viņi atraduši kaut ko ļoti unikālu.

2011.gada jūnijā nepazīstamo objektu pirmoreiz uzgāja ūdenslīdēji, kuri dzelmē meklēja interesantus kuģu vrakus. Tomēr nepietiekama finansējuma dēļ lielā, apaļā objekta izpēte sākta tikai šogad.

Nav zināms, kā noslēpumainais objekts nokļuvis Baltijas jūras dzelmē.

Zviedru ekspeditori «OceanXTeam» ienira 85 metru dziļumā, cerot noskaidrot patiesību par daudzām teorijām apvīto priekšmetu.

Objekta diametrs ir 18 metri, tam ir noapaļotas malas un nelīdzeni stūri. Līdz tam stiepjas 300 metrus gara taka, ko pētnieki raksturojuši kā «nolaišanās ceļu». Viņuprāt, objekts bremzējis pirms nolaišanās jūras dibenā.

«Sākumā domājām, ka tas ir tikai akmens, taču tas ir kas cits,» teikts ūdenslīdēja Pītera Lundberga paziņojumā.

Priekšmeta centrā atrasts ovālas formas caurums, kam apkārt izvietoti akmens veidojumi, ko pētnieki aprakstījuši kā «mazas ugunskura vietas», kas klātas ar sodrējiem līdzīgu vielu.

«Baltijas jūrā nekad nav konstatēta vulkāniska aktivitāte, tāpēc atklājums ir vēl jo dīvaināks,» sacīja Lundbergs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu