«Rīgas puķu balle» - puķu mīļiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifonova/LETA

Pašā vasaras vidū visus ziedu mīļotājus aicina gada lielākie dārzu svētki «Rīgas Puķu Balle 2012», kas notiks no 5.jūlija līdz 8.jūlijam Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā Rīgā, Kandavas ielā 2, portālu «Apollo» informēja Latvijas Universitātes Preses centrs.

Šī gada izstādes tēma ir «Laikmeti dārzu kultūrā». Svētku viesus priecēs skaistākie ziedi un stādi, mūzika un dziesmas, izklaides lieliem un maziem. Būs iespēja iegādāties stādus un gūt jaunas idejas savam dārzam. Jaunums būs Latvijā pirmā Tropu tauriņu māja.

Pašlaik Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā darbojas radoši noskaņoti augumīļi un notiek gatavošanās ballei: no visām Latvijas malām tiek vesti skaistākie augi, veidotas augu kompozīcijas un dārza dizaina objekti. Izstādes ietvaros noritošā dārza dizaina konkursa šīgada tēma ir «Laikmeti dārzu kultūrā». Konkurss notiek Rīgas Puķu Balles četru gadu cikla ietvaros, kura kulminācija būs 2014. gadā Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas norišu laikā. Šogad dalībnieku izaicinājums būs īpaša balva - STENDERA stipendija, ko pasniegs uzņēmums STENDERS. Balva būs neparasta, priecēs ne tikai pašu konkursa uzvarētāju, bet arī visus Rīgas iedzīvotājus un viesus, jo uzvarētājs nākošā gada pavasarī ar uzņēmuma STENDERS atbalstu varēs izveidot savu dārza dizaina paraugu Rīgas centrā - Vērmanes dārzā.

Krāšņākie Latvijas Universitātes Botāniskā dārza vasaras svētki «Rīgas Puķu Balle 2012» notiks no 5.jūlija līdz 8.jūlijam un uz tiem tiek laipni aicināti visi vasaras, puķu un dārza mīļotāji. Pārsteigums būs jaunā, Latvijā pirmā Tropu tauriņu māja, kura vērs durvis tieši Puķu Balles laikā. Ceturtdien, piektdien un sestdien izstāde būs atvērta no 9.00 rītā līdz 23.00 vakarā. Svētku viesus priecēs skaistākie un smaržīgākie ziedi, koncerti, dārza dizaina konkursa darbi, floristu veidojumi, stādu tirdziņš, darbnīcas lielajiem un mazajiem, izjāde ar zirdziņu. Festivāla «Balitica» dažādu kopu sadziedāšanās Puķu Ballē notiks 6.jūlijā un 7.jūlijā. Bez tam vēl - koncerti: ceturtdien, 5.jūlijā plkst. 11.00 folkloras kopa «Vilcenes», plkst. 19.00 LU Pūtēju orķestris ar koncertu » Mūzika cauri gadsimtiem»; piektdien, 6.jūlijā plkst. 19.00 uzstāsies Senās mūzikas ansamblis «Canto», 7.jūlijā plkst. 19.00 tautas mūzika koncertā «Trejdeviņas Tējas zāles», 8.jūlijā plkst. 11.00 un 14.00 Latvijas Kultūras koledžas audzēkņu laikmetīgās dejas performance. Izstādes noslēgumā svētdien no pulksten 16.00 - izstādes augu izpārdošana.

Uz dārza dizaina konkursa uzvarētāja un STENDERS stipendijas saņēmēja paziņošanu un Rīgas Puķu Balles preses konferenci 4.jūlijā plkst. 14.00 laipni aicināti masu mediju pārstāvji! Paredzēta iepazīšanās ar Puķu Balles programmu un izstādes tapšanas gaitu, kā arī iespēja pirmajiem redzēt jauno, Latvijā pirmo Tropu tauriņu māju.

Puķu Balles darba laiks no 5.jūlija līdz 7.jūlijam no plkst. 9.00 līdz 23.00, svētdien - līdz 19.00, bet no plkst. 16.00 - eksponātu izpārdošana. LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Ieejas maksa Puķu Ballē: skolēniem Ls 1,50, pensionāriem un studentiem - Ls 2,00, pieaugušajiem - Ls 2,50.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu