ASV skolā māca, ka Lohnesas briesmonis ir īsts

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV Luiziānas štata kristiešu skolas mācību grāmatās Čārlza Darvina evolūcijas teorija apgāzta ar mītiskā Lohnesas briesmoņa palīdzību.

«Vai mūsdienās sastopami dinozauri?» bioloģijas mācību grāmatā «Biology 1099» lasāmo pārpublicējis Skotijas laikraksts «Herald». «Zinātnieki kļūst arvien pārliecinātāki par to pastāvēšanu. Vai kādreiz esi dzirdējis par Lohnesas briesmoni Skotijā? Nesija ierakstīta no nelielas zemūdenes, tā fotografēta un sastopama aculiecinieku stāstos. Šķiet, ka Nesija ir pleziozaurs.»

Rudenī vairāki tūkstoši ASV bērnu saņems valsts finansējumu, lai varētu apmeklēt privātās skolas, no kurām dažas ir reliģiskas. Pateicoties Luiziānas gubernatoram Bobijam Džindalam, štata privātās izglītības iestādes, tostarp nelielas reliģiskās skolas, saņems vairāku miljonu dolāru finansējumu. To saņems arī skolas, kurās skolēni mācās no «Bībelē balstītām matemātikas grāmatām» un mācību līdzekļiem bioloģijā, kas noraida evolūcijas teoriju.

Mūžības kristiešu akadēmijas direktore Mērija Karjere, kas agrāk bija mācītāja, norādīja, ka astotās klases skolēni mācās no kristiešu mācību grāmatām. Dabas zinību grāmatas sākumā paskaidrots, «ko Dievs radījis» katrā no sešām radīšanas dienām, taču tajā nav izskaidrota evolūcijas teorija.

«Mēs cenšamies norobežoties no tām lietām, kas varētu mulsināt mūsu bērnus,» norādīja direktore.

Karjere cer, ka 2012./2013.mācību gadā viņas vadītajai skolai izdosies piesaistīt valdības finansējumu 135 skolēnu vietām, kaut arī saskaņā ar izklaides ziņu portāla «Salon» rīcībā esošo informāciju skolā mācās tikai 38 skolēni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu