Vilks uzskata, ka pašiznīcināšanās instinkts Latvijā ir ārprātīgs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Finanšu ministrs Andris Vilks (V) pauž bažas, ka Latvijā valda visaptverošs pesimisms par ekonomiku un negatīvās ziņas par to medijos.

Sarunā ar žurnālu «Ir» ministrs sacījis, ka Latvija ekonomikas izaugsmē ir izcilniece uz Eiropas un pasaules fona. Tomēr «pašiznīcināšanās instinkts» Latvijā ir «vienkārši ārprātīgs».

Ministrs ir pārliecināts, ka Latvijas ekonomika arī šī gada otrajā pusē turpinās augt, bet budžeta deficīts būs mazs. Vilks nešaubās, ka eiro ieviešanas kritērijus valsts izpildīs, lēmums par mūsu uzaicināšanu pievienoties būšot politisks.

Vilks uzskata, ka eirozonas nākotne izšķirsies vasarā. Viņaprāt, tā būs atkarīga ne no Spānijas, bet no Grieķijas.

«Par eiro nākotni es sevi nemoku,» intervijā žurnālam sacīja finanšu ministrs. «Es uzskatu - mums ir ļoti cieši jāstrādā ar Vāciju, Nīderlandi, Franciju, Somiju. Jācenšas tikt tajā monetārajā grupā, kurā ir šīs valstis.» «Varbūt Vācija pati iziet ārā [no eirozonas]. Vācu marka - lūdzu! Kāpēc ne? Man vienalga, tā var būt arī reģionāla skandināvu valūta.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu