Šovakar Rīgā vēl būs apskatāmi «dzērājšoferu» auto vraki

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Līdz ceturtdienas, 28.jūnija vakaram ikvienam interesentam apskatei pieejami dzērājšoferu izraisīto avāriju auto vraki un bez maksas noklausāmi audiogidi par šausminošām sekām, kādas var izraisīt braukšana reibumā.

Vraku instalācijas radītas Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) kampaņas pret braukšanu reibumā «No vadītāja līdz izvadītājam ir viena glāze» ietvaros. Kopš pagājušās nedēļas, kad vraki tika uzstādīti, tie radījuši plašu interesi - audiogidu latviešu, krievu un angļu valodās noklausījušies teju divi tūkstoši cilvēku.

Jau ziņots, ka Rīgā, CSDD kampaņas ietvaros, apskatāmi trīs avarējušu vieglo auto vraki. Savukārt, piezvanot uz bezmaksas tālruņa numuriem, var noklausīties katram vrakam atbilstošu, uz patiesiem notikumiem balstītu stāstu par dzērājšoferu izraisītu avāriju un tās sekām. Šo negadījumu rezultāti visos gadījumos bijuši letāli - bojā gājuši dzērājšoferu līdzbraucēji.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis ar pēcsvētku statistiku ir apmierināts. Šie ir jau otrie Jāņi, bez letālām autoavārijām, kuras būtu izraisījuši «dzērājšoferi». Pozitīvs, piemērs, visai valstij ir Kuldīga, kur sešu stundu ilgā ceļu policijas reidā netika pieķerts neviens iereibis autovadītājs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu