Kļūda angļu valodas eksāmena vērtēšanā pieļauta, jo VISC departamenta direktore bija Saeimā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Valsts izglītības satura centrs (VISC) ir pabeidzis disciplinārlietu pret VISC Valsts pārbaudījumu departamenta direktori Ingrīdu Kamarūti par 9.klases eksāmena angļu valodā nepareizas vērtēšanas skalas ievietošanu elektroniskajā saziņas vietnē ar izglītības iestādēm, portāls «Apollo» uzzināja VISC.

Disciplinārlietas gaitā ir konstatēts, ka laikā, kad tika ievietota kļūdainā vērtēšanas skala, Kamarūte atradās Saeimā Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē, lai informētu tās pārstāvjus par valsts pārbaudes darbu sesijas norisi, tāpēc nevarēja novērst minēto kļūdu.

Disciplinārlietas ietvaros ir noskaidrota vainīgā persona, kura pieļāva kļūdainās vērtēšanas skalas ievietošanu; vainīgā persona ir saukta pie disciplināratbildības. Ņemot vērā, ka darbinieks VISC strādā ļoti neilgu laiku, par pieļauto kļūdu ir izteikts rājiens, skaidro VISC.

VISC neatkarīgi no disciplinārlietu lēmumiem ir nolēmis veikt Valsts pārbaudījumu departamenta reorganizāciju un papildināt iekšējās kārtības, kas nosaka valsts pārbaudes darbu sagatavošanas, piegādes, vērtēšanas un citus procesus.

Nolemts ar šā gada 1.jūliju Kamarūti atbrīvot no Valsts pārbaudījumu departamenta direktores pienākumu veikšanas un pārcelt par Valsts pārbaudījumu sagatavošanas nodaļas vadītāju.

Kā atgādina LETA, 31.maijā VISC vadītājs Guntis Vasiļevskis Kamarūti atstādināja no amata uz dienesta izmeklēšanas laiku, jo nepieredzējuši VISC tehniskie darbinieki pieļāva kļūdu 9.klases angļu un krievu valodas eksāmena sagatavošanā - skolām izsūtīja nepareizu rezultātu aprēķināšanas tabulu, tāpēc visā valstī bija jāpārvērtē 9.klases svešvalodu eksāmena darbi.

Vasiļevskis skaidroja, ka šīs tehniskās kļūdas dēļ galvenokārt cietušas nelielās skolas, kur ir mazs skolēnu skaits un kurās skolotāji eksāmenu darbus izlabojuši jau eksāmena norises dienā. VISC esot apzinājis lielās skolas un noskaidrojis, ka tās darbus laboja jau pēc pareizajām tabulām.

Nebūšanas valsts pārbaudes darbos VISC vadītājs skaidroja ar to, ka pēc eksāmenu uzdevumu noplūdes VISC ir maksimāli ieguldījis līdzekļus drošības pasākumos, tādēļ ir samazināts to cilvēku skaits, kuri ir iesaistīti eksāmenu sagatavošanas procesā. Savukārt, samazinot iesaistīto skaitu, ir pasliktinājusies eksāmenu darbu kvalitāte.

Jau ziņots, ka Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Ina Druviete (V) rosināja Vasiļevski izvērtēt VISC Valsts pārbaudījumu sagatavošanas nodaļas Valsts pārbaudījumu departamenta direktores Ingrīdas Kamarūtes atbilstību amatam, jo Druvietei par Kamarūtes darba stilu sūdzējušies vairāki pedagogi.

Arī izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis uzdeva IZM valsts sekretāra pienākumu izpildītājai Laumai Sīkai veikt plašāku VISC amatpersonu atbildības izvērtēšanu valsts pārbaudes darbu satura sagatavošanas procesa īstenošanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu