Nozog augu aizsardzības līdzekļus 10 000 latu vērtībā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Trešdienas rītā Skrundas pusē pagaidām nezināmi noziedznieki nozaguši lielu daudzumu augu aizsardzības līdzekļu. Policija lūdz ziņot par šaubīgiem šo līdzekļu pārdevējiem.

Kā portāls «Apollo» uzzināja Kurzemes reģiona policijas pārvaldē, trešdien ap plkst.9.56 konstatēts, ka, atlaužot atslēgu, iekļūts Skrundas novada Nīkrāces pagasta Dzeldas kaltes teritorijā un no konteinera nozagts ievērojams daudzums dažādu augu aizsardzības līdzekļu, kas paredzēti izmantošanai lauksaimniecībā. Materiālie zaudējumi ir aptuveni 10 000 latu.

Šai pašā laikā un vietā no svaru mājas, atlaužot durvis, nozagti 12 ruļļi skābsiena ietinamās plēves, viens rullis ietinamā tīkla un no skābsiena preses nozagti divi skābsiena ietinamās plēves ruļļi. Materiālie zaudējumi – 758 lati. 

Abos gadījumos uzsākts kriminālprocess.

Policija aicina lauksaimniekus pievērst uzmanību šaubīgiem pārdevējiem, kuri, iespējams, piedāvās par ievērojami zemāku cenu iegādāties augu aizsardzības līdzekļus.

Līdzīgi gadījumi, kad tiek zagtas gan lauksaimniecībai paredzētas ķimikālijas, gan skābsiena ietinamās plēves, Kurzemes reģionā jau konstatētas arī agrāk, un, iespējams, ka šāda veida noziegumi var kļūt par tendenci.

Policija aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un par aizdomīgiem darījumiem nekavējoties lūdz ziņot pa tālruni 633 74400; 110 vai vērsties policijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu