«airBaltic» padome tiek samazināta līdz trim locekļiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Šodien Latvijas nacionālās aviosabiedrības AS «Air Baltic Corporation» («airBaltic») akcionāru sapulcē tika apstiprināta lidsabiedrības padome jaunā sastāvā. Turpmāk «airBaltic» līdzšinējo sešu padomes locekļu vietā strādās trīs, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja Satiksmes ministrija (SM).

Turpmāk «airBaltic» padomē darbosies trīs locekļi - padomes priekšsēdētājs, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Andris Liepiņš, padomes priekšsēdētāja vietnieks Nikolajs Sigurds Bulmanis, kā arī padomē jaunieceltais satiksmes ministra padomnieks Kaspars Briškens.

«airBaltic» akcionāru sapulce tika sasaukta, jo par atkāpšanos no padomes locekļa amatiem bija paziņojis Gints Kiršteins un Ilze Aleksandroviča. Saskaņā ar Komerclikumā noteikto, atkāpjoties padomes loceklim, pārvēlēta tiek visa padome. Akcionāru sapulcē tika pieņemts lēmums, ka darbu lidsabiedrības padomē neturpinās arī līdzšinējie padomes locekļi Valters Grīnvalds un Raitis Tukāns.

Akcionāru struktūra uzņēmumā ir mainījusies, tādēļ pieņemts lēmums par padomes locekļu skaita samazināšanu. SM uzskata, ka patlaban padome var veiksmīgi darboties arī trīs cilvēku sastāvā.

Briškens līdz šim no SM puses bijis cieši iesaistīts potenciālo «airBaltic» stratēģisko investoru meklēšanā, kā arī aviokompānijas flotes atjaunošanas procesā.

Briškens nodrošinās saikni starp lidsabiedrību un tās kapitāldaļu turētāju SM, kā arī veicinās aktīvāku lidsabiedrības sadarbību ar VAS «Starptautiskā lidosta «Rīga»» un valsts stratēģisko interešu koordinētāku pārstāvniecību aviācijas nozarē.

Briškens ieguvis maģistra grādu ekonomikā Stokholmas universitātē, kā arī bakalaura grādu ekonomikā un uzņēmējdarbības vadībā Rīgas Ekonomikas augstskolā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu