Vēl līdz 1. jūlijam izdevīgāk reģistrēties «Nike Riga Run»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Līdz lielākajam sporta labdarības pasākumam Latvijā – «Nike Riga Run» – atlikuši nepilni divi mēneši un kopējais reģistrēto dalībnieku skaits jau pārsniedzis 2200 sportotāju. Salīdzinot ar iepriekšējā gada pieredzi dalībnieku aktivitāte ir ievērojams pieaugusi, jo 2011.gadā jūnija mēnesī bija reģistrējušies nedaudz vairāk par tūkstots dalībniekiem. Vēl trīs dienas «Nike Riga Run» dalības maksa būs samazināta, bet jau jūlija mēnesī tā pieaugs.

Tāpat kā iepriekšējos divos gados, arī šovasar dalības maksas ienākumi tiks nodoti organizācijas «Ziedot.lv» projektam «Mazajām sirsniņām». Projektā iekļauto bērnu ģimenes meklē finansiālu atbalstu, lai varētu savām atvasēm apmaksāt ārstēšanās un rehabilitācijas izdevumus.

«Paldies ikvienam, kas jau pieteicies skrējienam un noziedojis dalības maksu, lai pietuvinātu kāda maza bērna sirsniņu tuvāk savam sapnim - skriet pašam ar savām kājiņām! Aicinām arī pārējos, kas vēl domā par pieteikšanos, to noteikti darīt, jo «Nike Riga Run» ir brīnišķīgs sporta labdarības pasākums, kas ļauj dalībniekiem izjust skriešanas brīvību un spēku, vienlaikus sniedzot atbalstu smagi slimiem bērniem,“ apliecināja «Ziedot.lv» vadītāja Rūta Dimanta.

Iepriekšējos divos gados «Nike Riga Run» savākti gandrīz 20 000 latu, kas palīdzēja 22 bērniem atgūt veselību, ar iegūtajiem līdzekļiem apmaksājot nepieciešamās medicīniskās procedūras un rehabilitācijas pasākumus. Šosezon projekta «Mazajām sirsniņām» iekļauti 16 bērni, kuriem tiks sniegta palīdzība no pasākumā savāktajiem līdzekļiem, turklāt mazo pacientu vārdu saraksts ar laiku tiks vēl papildināts.

Par «Nike Riga Run» dalībnieku var kļūt, aizpildot anketu interneta vietnē «nikerigarun.lv» un ikvienā «Sportland» un «Nike» veikalā visā Latvijā. Līdz 30. jūnijam ieskaitot reģistrācija iespējama par samazinātu cenu – individuālajā disciplīnā par Ls 5 un komandu startam par Ls 10. Sākot no 1. jūlija, dalības maksa tiks paaugstināta līdz attiecīgi Ls 7 un Ls 15.

Sacensības notiks četros sporta veidos – skriešanā, skrituļslidošanā, rollerslēpošanā un nūjošanā. Individuālajā ieskaitē distance būs 10 kilometri, bet skriešanā paredzētas arī stafetes. 4x2,5 kilometru stafete ar kopēju ieskaiti var kļūt par teicamu kolektīva saliedēšanas pasākumu uzņēmumiem, savukārt tikpat garā «Swedbank» skolu stafete paredzēta 7.-9. un 10.-12. klašu audzēkņiem. Atsevišķs starts būs bērniem līdz 12 gadu vecumam skriešanā un skrituļslidošanā, un viņiem, tāpat kā skolu stafetes komandām, dalība «Nike Riga Run» ir bez maksas.

Lai labāk sagatavotos 26. augustā gaidāmajām sacensībām, «Nike Riga Run» aicina piedalīties bezmaksas grupu treniņos Mežaparkā. Tie notiek otrdienās un ceturtdienās plkst. 19:00 profesionālu speciālistu vadībā. Skriešanas treniņus vada Jānis Razgalis kopā ar Inesi Nagli un Arni Ozoliņu. Ar skrituļslidotājiem strādā Evita Krievāne, kura ir viena no labākajām šorttrekistēm Latvijā un var lepoties ar olimpisko spēļu pieredzi. Rollerslēpošanā palīdzēs bijušais Latvijas izlases biatlonists Kristaps Lībietis, kurš profesionālās karjeras laikā divreiz startējis olimpiskajās spēlēs. Nodarbības nūjotājiem vada viena no šī sporta veida pamatlicējām Latvijā un kvalificētākajām speciālistēm Linda Andrusa.

Regulāriem un aktīviem «Nike Riga Run» treniņu apmeklētājiem kā papildus motivācija dota iespēja iegūt jūras ceļojumu uz Stokholmu kopā ar «Tallink». Pēc katras nodarbības dalībnieks saņem vienu uzlīmi, bet, sakrājot desmit un sekmīgi veicot savu distanci «Nike Riga Run» 26. augustā, uzlīmju kartiņu varēs apmainīt pret dāvanu karti no «Tallink».

Papildus informācija:

«Nike Riga Run» ir lielākais sporta labdarības pasākums Latvijā, kur visi ieņēmumi no dalības maksām tiek novirzīti labdarībai – organizācijas «Ziedot.lv» projektam «Mazajām sirsniņām». Pasākuma sauklis «Palīdzi skrienot!» vislabāk raksturo «Nike Riga Run» ideju: piedaloties palīdzēt sev, rūpējoties par savu veselību, tajā pašā laikā sniedzot atbalstu bērniem, kam liegts kustību prieks. 2010. gadā «Nike Riga Run» savāca 5 540 latu, sniedzot atbalstu astoņiem bērniem, 2011. gadā – 14 383 lati, kas palīdzēja atgūt veselību 14 bērniem.

Plašāka informācija par «Nike Riga Run» gaidāmo pasākumu ir pieejama interneta vietnē «nikerigarun.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu