Būs iespēja vērot plenēru «Dizaina objekts – parka soliņš»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 9. līdz 18. jūlijam notiks plenērs «Dizaina objekts – parka soliņš», kā ietvaros iedzīvotājiem būs iespēja vērot, kā uz takas, kas atdala pludmales kāpu zonu no parka teritorijas, mākslinieki veidos 12 oriģināla dizaina parka soliņus, portālu «Apollo» informēja Liepājas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zane Ģirne.

Uz plenēra skiču konkursu tika iesniegtas 48 parka soliņu dizaina idejas, kuras iesniedza gan studenti, gan mākslinieki ar pieredzi. Žūrijas komisija, kuras sastāvā ir Liepājas domes izpilddirektors Edgars Rāts, arhitekts Andris Kokins, arhitekts Indulis Kalns, Liepājas pilsētas galvenā māksliniece Agita Ansule un Komunālās pārvaldes komunālās nozares vadītājs Juris Muskats izvērtē iesniegtos darbus un pieņems lēmumu, kuras 12 parka soliņa idejas realizēt.

Liepājā savulaik bija iekoptas koktēlniecības plenēru tradīcijas, kas nu jau daudzus gadus ir nepelnīti piemirstas. Plenēru ietvaros tapa savdabīgi, daudzfunkcionāli objekti jūrmalas parkā un pludmalē. Šobrīd šie objekti savu praktisko pievilcību ir zaudējuši un lielākā daļa jau ir demontēti. Tomēr šogad Liepājas dome radusi iespēju organizēt jaunu plenēru, kā rezultātā taps 12 unikāla dizaina soliņi.

Plenērs norisinās divās daļās – pirmajā daļā mākslinieki no 11. jūnija līdz 25. jūnijam tika aicināti iesniegt Liepājas pilsētas Būvvaldē savas idejas skices vai maketus. Otrajā plenēra daļā Jūrmalas parkā norisināsies soliņu izgatavošana un uzstādīšana. Soliņu izgatavošana paredzēta parkā uz vietas, darba procesu padarot maksimāli skatāmu publikai. Nelabvēlīgu laika apstākļu vai citu specifisku nepieciešamību gadījumā tiks nodrošināta darba vieta zem jumta, kā arī apsardze. Plenēra laikā izgatavotie soliņi kļūst par Liepājas pilsētas pašvaldības īpašumu.

Konkursa kārtībā visi žūrijas izvēlētie mākslinieki/ amatnieki, kuri piedalās plenērā un realizē soliņu atbilstoši savai iesniegtajai skicei, saņems balvu Ls 250.00 (pēc nodokļu nomaksas). Gadījumā, ja pie objekta strādā vairāki mākslinieki, balva tiek izmaksāta grupas vadītājam. Lai stimulētu radošo sacensību dalībnieku starpā, organizētājs ir tiesīgs piešķirt papildus balvas, kuru kopējais fonds ir Ls 500.00. Ar izejmateriāliem - metāla detaļām un brusēm – nodrošina plenēra organizators – Liepājas pilsētas pašvaldība. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu