Kristians Brekte un «Galerija 21» gūst augstu atzinību starptautiskajā mūsdienu mākslas mesē «ArtVilnius'12»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Starptautiskajā mūsdienu mākslas mesē «ArtVilnius'12» par labāko ārzemju jauno mākslinieku vecumā līdz 35 gadiem atzīts Kristians Brekte, kura darbus uz Lietuvu aizvedusi galerija «Alma», bet par labāko ārvalstu mākslas galeriju - «Galerija 21» no Latvijas.

Par labāko ārzemju mākslinieku atzīts Krišna Murari Mišra no Indijas, kura darbs iekļauts «Galerijas 21» veidotajā Indijas mūsdienu mākslas ekspozīcijā. Šo ekspozīciju kā vienu no spilgtākajiem šā gada pārsteigumiem vērtējuši arī paši mākslas meses rīkotāji.

Labākās Lietuvas mākslinieces titulu ieguvusi gleznotāja Audrone Petrašūnaite, bet labākā Lietuvas jaunā mākslinieka godalgu saņēmis Aļģirds Gatavecks. Par labāko Lietuvas galeriju atzīta Viļņas Mākslas akadēmijas tekstilgalerija «Artifex».

Mese, ko Viļņā jau trešo reizi rīko Lietuvas galeristu asociācija, aicina iepazīties ar tēlotājmākslas ekspozīciju, ko veidojušas 53 mākslas galerijas no 12 pasaules valstīm.

Līdz pat svētdienai Viļņas izstāžu centrā «Litexpo» būs apskatāmi vairāk nekā tūkstoš mākslas darbu, tiks piedāvāta arī māksliniekiem veltītu filmu programma, izglītojoši pasākumi dažādu paaudžu skatītājiem, tikšanās ar māksliniekiem, diskusijas, lekcijas un performances.

Pēdējā mākslas gadatirgus dienā kļūs zināms arī skatītāju balvas laureāts.

Kā pēc meses atklāšanas raksta avīze «Lietuvos rytas», šogad ekspozīcija piesaista gan ar dzīvespriecīgiem, gan ironiskiem un provocējošiem darbiem un daudz retāk nākas dzirdēt izsaucienus «Bet kur te ir māksla?».

Atšķirībā no iepriekšējām reizēm šogad Viļņas mākslas mesē jau no paša sākuma jūtama arī liela kolekcionāru rosība.

«Meses apmeklētāji var pārliecināties, ka mūsdienu māksla ir patiesi interesanta,» atzinusi gadatirgus mākslinieciskā vadītāja Raminta Jurēnaite.

Viņa atgādinājusi, ka «ArtVilnius'12» šogad, tāpat kā pērn, aicina arī uz «Jaunā kolekcionāra stendu», kur iesācēji kolekcionāri var iegādāties sev tīkamus mākslas darbus tikai par dažiem simtiem litu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu