Arājs pārrautās Ahilleja cīpslas dēļ sešas nedēļas uz kruķiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas rekordistam 100 metru sprintā Ronaldam Arājam Eiropas čempionāta finālskrējienā pārrauta Ahileja cīpsla, kā dēļ viņš uz kruķiem pavadīs tuvākās sešas nedēļas.

Līdz ar to sportistam secen ies dalība šīgada olimpiskajās spēlēs Londonā, aģentūrai LETA apstiprināja Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) speciāliste sabiedrisko attiecību un komunikācijas jautājumos Marita Vilciņa.

Pēc Helsinkos veiktajiem izmeklējumiem kļuvis skaidrs, ka sportists pārrāvis Ahilleja cīpslu. Viņš pašlaik ir ceļā uz Latviju, kur jau šodien vēlu vakarā viņam Ādažos tiks veikta operācija.

Operāciju veikts traumatologs-ortopēds Vitolds Jurkevičs, kurš ir šādu traumu speciālists un regulāri palīdz LOV apgādībā esošajiem sportistiem.

Rehabilitācijas laiks pēc šāda tipa traumām ir pārāk liels, lai Arājam būtu kaut minimālas iespējas piedalīties Olimpiādē, kas sāksies jau pēc mēneša.

Kā ziņots, šī bija pirmā reize vēsturē, kad kāds Latvijas sportists iekļuvis Eiropas vieglatlētikas čempionāta finālā 100 metru distancē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu