Šķēpmetēju klubs: Metienu tehnika Helsinkos bija katastrofāla

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas Šķēpmetēju kluba valdes locekle Vallija Drauga komentējusi Latvijas šķēpmetēju rezultātus vīru sacensībās Eiropās čempionātā, kurš norisinās Helsinkos.

«Apollo» jau ziņoja, ka Latvijas rekordists Vadims Vasiļevskis, kuram pieder šīs sezonas otrs labākais rezultāts pasaulē, visus trīs mēģinājumus veica nesekmīgi un palika bez rezultāta.

Cits Latvijas pārstāvis Ainārs Kovals sasniedza rezultātu 76,32 metri, bet Zigismunds Sirmais šķēpu aizmeta 72,42 metru tālumā, tomēr abiem sportistiem neizdevās iekļūt finālsacensībās.

«Metienu tehnika Helsinkos bija katastrofāla. Ar tādiem metieniem labus rezultātus sasniegt nav iespējams. Potenciāli viņi visi trīs var mest ļoti tālu, fiziskā sagatavotība ir līmenī, bet tehnika sacensībās nav. Tur šermuļi skrien pār kauliem, kad paskatās, no kādām pozām mūsu šķēpmetēji izdara izmetienus sacensībās,» portālam «Diena.lv» sacīja Drauga.

«Zigismunds Sirmais līdzīgi met arī treniņos – metrs uz priekšu vai atpakaļ neko neizsaka. Viņam labi rezultāti parādījās mazliet par ātru, vēl jānobriest. Par [Vadimu] Vasiļevski esmu izbrīnīta. Nekad nebūtu domājusi, ka viņš nespēs aizmest 79 metrus, ar ko šoreiz būtu pieticis finālam. Viņš bija pilnīgi neatpazīstams – ja Vadims visu izpilda kā nākas, viņš var aizmest 90 metru," uzskata Latvijas Šķēpmetēju kluba pārstāve.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu