UNESCO pasaules mantojuma sarakstā iekļauj Kristus dzimšanas baznīcu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācija (UNESCO) sanāksmē Sanktpēterburgā piektdien par spīti Izraēlas iebildumiem nolēma steidzamā kārtā pasaules mantojuma statusu piešķirt palestīniešu pieteiktajai Kristus dzimšanas baznīcai Betlēmē.

Aizklātajā balsojumā ar 13 balsīm pret sešām tika nolemts Kristus dzimšanas baznīcu un tās svētceļojuma maršrutu pievienot prestižajam sarakstam, izraisot vētrainus aplausus un palestīniešu delegācijas sajūsmu.

«Šīs vietas ar pilnīgu iznīcību apdraud Izraēlas okupācija, sadalošās sienas būvniecība, Izraēlas pieņemtās sankcijas un pasākumi palestīniešu identitātes apslāpēšanai,» pēc balsojuma sacīja viens palestīniešu delegācijas loceklis.

Palestīniešu pirmais pieteikums kopš pretrunīgi vērtētās uzņemšanas UNESCO pagājušā gada oktobrī tika virzīts steidzamā kārtā, jo palestīnieši apgalvo, ka ir nepieciešami tūlītēji restaurācijas darbi.

Izraēla paziņoja, ka «steidzamības» statusa piešķiršana būtībā nozīmē to, ka ANO atbalsta palestīniešu viedokli, ka baznīcu apdraud izraēliešu karavīri.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu