Latvijas U-20 basketbola izlase pārbaudes spēlē pieveic Igauniju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Latvijas U-20 basketbola izlase, gatavojoties jūlijā gaidāmajam Eiropas čempionātam, piektdien pārbaudes spēlē ar rezultātu 88:73 (14:14, 29:12, 24:18, 21:29) izbraukumā uzvarēja Igaunijas vienaudžus.

Šajā mačā Latvijas izlasē rezultatīvākais ar 15 gūtajiem punktiem bija Jānis Bērziņš, bet pa 11 punktiem iekrāja Jānis Timma un Kaspars Vecvagars.

«Igaunijai noteikti ir daudz labāka komanda par Baltkrievijas U-20 izlasi, pret ko spēlējām pirms nedēļas. Igauņi spēlēja savā stilā - daudz «mazo», kuriem grūti izsekot aizsardzībā,» portālā «basket.lv» citēts Latvijas U-20 izlases galvenais treneris Roberts Štelmahers. «Esmu apmierināts ar to, kā nospēlējām. Bija cīņasspars, bija labi nospēlētas epizodes. Protams, bija arī kļūdas un nestabilitāte, taču šajā sagatavošanās posmā tas ir dabiski.»

«Kad iespēlējāmies, saņēmām iniciatīvu savās rokās un otrajā puslaikā vienubrīd pārsvars sasniedza gandrīz 30 punktus. Tikai beigās, kad igauņi sāka spēlēt strītbolu, viņiem izdevās mazliet samazināt rezultāta starpību,» teica Štelmahers.

«Devu iespēju apmēram vienādu laiku spēlēt visiem 12 basketbolistiem. Nespēlēja Artūrs Bricis, kurš sastiepis potīti, un Rīgā atstājam Klāvu Strazdiņu, kurš komandai atkal pievienosies uz pēdējo treniņnometni,» piebilda Štelmahers.

Sestdien abas komandas savā starpā spēkosies atkārtoti.

Eiropas U-20 čempionātā, kas no 12. līdz 22. jūlijam risināsies Slovēnijā, Latvijas komanda grupas turnīrā cīnīsies ar Gruzijas, Spānijas un Turcijas izlasēm. Trīs labākās komandas turpinās cīņu par medaļām, bet ceturtā spēlēs par 13.-16. vietu. Visas komandas saglabās tiesības spēlēt U-20 čempionāta A divīzijā arī 2013.gadā, kad šajā vecuma grupā spēcīgāko komandu vidū piedalīsies 20 komandas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu